Nutriční hodnoty (Banánová bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 974 kJ / 4 296 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,28 g |
| Tuky | 212,78 g |
| – nasycené | 23,03 g |
| – nenasycené | 177,61 g |
| –– mononenasycené | 124,93 g |
| –– polynenasycené | 52,67 g |
| ––– omega 3 | 15,49 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 299 mg |
| Sodík | 342 mg |
| Sůl | 1,37 g |
| Sacharidy | 505,41 g |
| – cukry | 233,51 g |
| ––– laktóza | 9,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g měkkého tvarohu ve vaničce (tučnost dle libosti) | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 2 2 rozmačkané banány | Banán čerstvý | 180 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku (jako již tradičně - objem 250 ml) třtinového cukru (ideálně demerara, ale pokud jej nemáte, použijte obyčejný cukr) | Cukr třtinový | 187.5 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku oleje (použila jsem slunečnicový) | Olej řepkový | 187.5 ml |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice (není nutná) | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1 1 banánový pudink | Puding v prášku | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku celozrnné mouky (opět ji může zastoupit obyčejná hladká nebo polohrubá mouka) | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 375 g |
| trochu trochu mléka na zředění těsta | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| (jako bonus jsem přidala 72%) hořkou čokoládu nalámanou na větší kousky | Čokoláda mléčná 30% |