Nutriční hodnoty (Hanácké prsty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 149 kJ / 3 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,28 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,53 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 58,75 g |
Tuky | 58,81 g |
– nasycené | 32,27 g |
– nenasycené | 21,95 g |
–– mononenasycené | 17,55 g |
–– polynenasycené | 4,40 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 19,50 g |
Cholesterol | 402 mg |
Sodík | 231 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 567,35 g |
– cukry | 176,15 g |
––– laktóza | 12,65 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
2 lžičky 2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí | Droždí sušené | 10 g |
na potření 100 g másla | Máslo kravské | |
50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |