Nutriční hodnoty (Prababiččin štrúdl)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 995 kJ / 4 062 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,50 g |
| Tuky | 142,45 g |
| – nasycené | 36,02 g |
| – nenasycené | 99,11 g |
| –– mononenasycené | 65,88 g |
| –– polynenasycené | 33,23 g |
| ––– omega 3 | 2,36 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 433 mg |
| Sodík | 320 mg |
| Sůl | 0,79 g |
| Sacharidy | 621,57 g |
| – cukry | 274,88 g |
| ––– laktóza | 5,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 30 dkg 30 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 20 dkg 20 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 2 2 vejce (oddělíme, žloutek použijeme) | Vaječný žloutek | 46 g |
| 8 lžic 8 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 120 ml |
| 20 dkg 20 dkg Hery | Margarín | 200 g |
| 25 dkg 25 dkg cukru písek | Cukr bílý | 250 g |