Nutriční hodnoty (Fazolová polévka s bešamelovými haluškami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 660 kJ / 1 114 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,58 g |
| Tuky | 83,88 g |
| – nasycené | 43,28 g |
| – nenasycené | 37,36 g |
| –– mononenasycené | 28,73 g |
| –– polynenasycené | 8,63 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 6,40 g |
| Cholesterol | 388 mg |
| Sodík | 1,58 g |
| Sůl | 3,86 g |
| Sacharidy | 56,66 g |
| – cukry | 9,21 g |
| ––– laktóza | 2,61 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| hrnek hrnek fazolí - já dávám bílé, hnědé, červené | Fazole bílé | |
| 2 nožičky 2 nožičky párků | Párek vepřový | 80 g |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| celer | Celer bulva čerstvá | |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| mletá červená paprika | Paprika červená sušená | |
| pepř | Pepř černý | |
| nové koření (nemusí být) | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 20 g 20 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 20 g |
| 50 ml 50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| 50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |