Nutriční hodnoty (Hovězí pečeně po italsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 11 430 kJ / 2 732 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 261,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 248,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,66 g |
| Tuky | 141,78 g |
| – nasycené | 34,24 g |
| – nenasycené | 71,90 g |
| –– mononenasycené | 55,33 g |
| –– polynenasycené | 16,57 g |
| ––– omega 3 | 1,83 g |
| Vláknina | 19,12 g |
| Cholesterol | 600 mg |
| Sodík | 716 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 95,70 g |
| – cukry | 9,76 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 plechovka 1 plechovka rajčat (830 g) | Rajče červené čerstvé | |
| 1/2 kg 1/2 kg salátových brambor (bělomasých, důkladně omytých, slupka, pokud je tenká, může zůstat) | Brambor zimní | 500 g |
| 1 1 velká cibule na osminky nakrájená | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1,25 kg 1,25 kg hovězí krkovice (tuk odkrájený a rozkrojená na 2 špalíky) | Vepřová krkovice | 1250 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| podle chuti, nálady a obsahu lednice ještě něco žampionů | Žampion čerstvý | |