Nutriční hodnoty (Osvěžující salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 480 kJ / 593 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,10 g |
| Tuky | 31,06 g |
| – nasycené | 12,12 g |
| – nenasycené | 13,11 g |
| –– mononenasycené | 10,02 g |
| –– polynenasycené | 3,09 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 7,18 g |
| Cholesterol | 642 mg |
| Sodík | 1,20 g |
| Sůl | 2,68 g |
| Sacharidy | 29,44 g |
| – cukry | 22,14 g |
| ––– laktóza | 8,28 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 g 100 g drůbeží šunky (nebo salámu) | Šunka kuřecí vařená | 100 g |
| 100 g 100 g tvrdého sýra(nebo 1 hermelín) | ||
| 1/2 kelímku 1/2 kelímku zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 95 ml |
| 1/2 kelímku 1/2 kelímku bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 100 ml |
| 2 2 vajíčka natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
| trochu trochu citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička čubrice | Čubrica | 5 g |
| sůl | Sůl mořská |