Mé dobré klobásky

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 5 dnů 40-50 kusů Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

3 kg vepřového bůčku
2 kg předního hovězího masa
3/4 balíčku mletého pepře
1 a 1/2 lžíce sladké papriky
1/2 lžičky mletého kmínu
1 polévková lžíce utřeného česneku
1/2 lžičky ďábelské směsi
1 lžička moučkového cukru
1 lžička pálivé papriky
10 lžiček soli
vepřová střívka
- většinou je dělám z 3 kg králičího masa a 2 kg vepřového bůčku
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve z masa odstraníme blány a šlachy. 1-2 kg masa nameleme na jemno. Ostatní maso umeleme na mašince o průměru 8 -10 milimetrů. Přidáme ostatní suroviny a vše řádně promícháme a dáme na 4 dny do lednice proležet.

  2. Po 4 dnech maso vyndáme, nalijeme do něj asi 1/2 l studené vody a pořádně promícháme. Maso nabíjíme do střívek nabíječkou nebo jde vyrobit nástavec na mašinku na maso a lehce ho tam namelme.

  3. Klobásy vložíme do rozehřáté udírny a při mírném topení budou hotové za 2 1/2 hodiny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 264 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mé dobré klobásky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty na predni hovězí maso příprava střívek na klobásy střívka na klobásky priprava klobasek příprava masa na klobásky jak si pripravit maso na klobasky dodre recepty na klobasy dodre recepty na klobasy příprava střívka na klobásky nabíječka střívek bavorské klobásy vyrobit klobásky z králíčího mletého masa nabíječka na klobásky příprava střívka na na klobásy