Omáčka Madeira
Recept ještě nebyl hodnocenOmáčka Madeira je vlastně základní demi-glace, která byla obohacena o Madeirové víno. Víno Madeira je silné dezertní víno, má sladkou, karamelovou chuť. Tato omáčka se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 418 kJ / 100 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 0,20 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g | 
| Tuky | 0,00 g | 
| – nasycené | 0,00 g | 
| – nenasycené | 0,00 g | 
| –– mononenasycené | 0,00 g | 
| –– polynenasycené | 0,00 g | 
| ––– omega 3 | 0,00 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 3 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 9,00 g | 
| – cukry | 4,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
	
			
	
Omáčka Madeira je vlastně základní demi-glace, která byla obohacena o Madeirové víno. Víno Madeira je silné dezertní víno, má sladkou, karamelovou chuť. Tato omáčka se…
	
			
	
Z vytemperované svíčkové uřízneme čtyři špalíky, ovážeme špagátem, opepříme a na másle zprudka opečeme jak jsme zvyklí; osolíme a uložíme v teple (zabalené v alobalu). …
	
			
	
Základní silná omáčka, která se dá využít i na přípravu dalších pokrmů. Z kořenové zeleniny, uzeniny, kostí a vína připravíme omáčku, kterou po vychladnutí můžeme…
	
			
	
1-Na tento recept by boli najlepsie cerstve lesne hriby ( zasluzi si ) ale nemam .Pod ruku mi prisla jedna z dobrych nahrad svajciarske hnede... sampiony spravia tiez…
	
			
	
Ossobuco očistíme (prohlédneme, aby tam nebyly úlomky kostí), osušíme, okolní šlachy na 3 místech nastřihneme, aby se nekroutilo a svážeme kuchyňským provázkem. Žampiony…