Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak skladovat bylinky v lednici, aby nám vydržely co nejdéle svěží a čerstvé
Zdroj: Pixabay

Když si koupíme nebo dostaneme svazek bylin a nestihneme je hned všechny spotřebovat, chceme je co nejdéle uchovat čerstvé a svěží. Jak toho ale dosáhnout?

Z bylinek odstraníme všechny zaschlé a poškozené listy a ořízneme spodní část, jemně opláchneme vlažnou vodou od nečistot a zároveň tím i bylinky osvěžíme. Osušíme a zlehka zarolujeme do papírové utěrky. Tu vložíme do igelitového sáčku a v něm do lednice. Bylinky nám vydrží týden jako čerstvé.

Druhou možností je bylinky v celém svazku postavit do sklenice či nádoby do které nalijeme trochu vody tak, aby nebyly ponořené listy. Nádobu poté uzavřeme víčkem nebo překryjeme igelitovým sáčkem a také vložíme do lednice.

Uchovávání v lednici není však vhodné pro bazalku, protože ta je citlivá na chlad. Proto bazalku pouze očistíme, svazek postavíme do nádobky s trochou vody a necháme v pokojové teplotě.

Postup "jak bylinky uložit do oleje" najdete v našem dalším článku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více