Rychlý švestkový koláč s mákem a drobenkou je šťavnatý a křupavý. Hotový je do půl hodiny a vydrží dlouho vláčný
Kleopatřin jídelníček od čočky po jehněčí: Co se jedlo v Ptolemaiovském Egyptě a co si dopřávala královna
Hřiby, křemenáče, kozáky, lišky, smrže či bedly se perfektní hodí na sušení. Podle těchto pravidel vydrží až do příští sezony
Flake pastry: Jednoduché listové těsto je hotové za patnáct minut, zvládne ho i začátečník, důležité je správně použít máslo
6 foto Panna cotta z kokosového mléka podle Josefa Maršálka: Slavný cukrář poradí, co udělat, aby krásně ztuhla
Anglický šachovnicový dort Battenberg: Působivou sladkou mozaiku s meruňkovým džemem snadno zvládnete upéct i doma
Jak na tu nejlepší vajíčkovou pomazánku? Výraznou chuť jí dodá hořčice, barevnost medvědí česnek, petrželka či kopřivy
Vaječná tlačenka podle šéfkuchaře restaurace Hliněná bašta: Dokonalou chuť jí dodá nálev s netradiční ingrediencí
Jak využít zbytky velikonočního mazance? Žemlovka s banánem, kávou vonící tiramisu nebo španělské „koblihy“ vás dostanou
8 foto Mazanec podle Josefa Maršálka v netradiční verzi s bílou čokoládou, malinami a anýzem. Díky jeho radám vám nepopraská
10 foto Jak na dokonalého beránka? Nejdůležitější je mít správnou formu, v níž se dobře propeče a snadno vyklopí
11 foto Skvělé aprílové žertíky: Falešnými čoko vajíčky, sladkým volským okem nebo slanou colou napálíte koledníky
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
8 foto Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Nejlepší beránek je ten šlehačkový: Je neuvěřitelně jemný a nadýchaný, vydrží dlouho vláčný a chutná naprosto božsky
Šumajstr aneb Kočičí svatba s fazolemi: Původně postní jídlo z fazolí a krup ochucené uzeným zasytí a báječně chutná
Jak udělat špenát z kopřiv? Na jemnou jarní přílohu k masu stačí jen pár ingrediencí, zahustí ji vejce a ochutí pár kostiček špeku
Video Upekli jsme beránka podle receptu Josefa Maršálka: Postup byl snadný, beránek úžasně vláčný a skvěle se vyklopil z formy
Svatý neboli Pašijový týden začíná. Jak se říká jednotlivým dnům a jaké se s nimi pojí zvyky a tradice?
Slaninový velikonoční pletenec z kynutého těsta: Slaná varianta mazance s křupavými škvarečky a sypaná semínky chutná božsky