Rohlík, čaj a pak kafe. Pavel Zedníček popisuje svůj jídelníček: Já sežeru všechno, i číslo z baráku, říká herec se smíchem
Lahodné karamelové zelí nádherně voní a chutná příjemně sladkokysele. Perfektně se hodí k huse i k plněným knedlíkům
Husu na svatého Martina použijte klidně zmraženou, radí restauratér Filip Töpfer a přidává i svůj osvědčený způsob pečení
Perfektní knedlíky z tvarohového těsta: Na sladké ovoce v tenkém těstě vemte tvaroh jen z kostky a nesypejte mouku „od oka“
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky: Pro lehoučkou a nadýchanou dobrotu musí těsto vykynout do dvojnásobku objemu
Připravte si katův šleh i na chalupě: Výborné pikantní jídlo s lečem ze sklenice je jednoduché a rychle hotové
Tvarohové šátečky ze tří surovin jsou nadýchané a křupavé, přitom úžasně jednoduché a rychlé na přípravu
Dokonalá koprovka krok za krokem: Správně připravená jíška je základ, vývar dodá sílu a kopr se přidává až nakonec
Kulajda podle mé babičky: Nechybí v ní pořádná dávka sušených hub, zakysaná smetana a také voňavý kopr
Jednoduchá a univerzální zálivka na salát jen ze tří surovin: Stačí kvalitní olej, ocet a sůl ve správném poměru
Nejlepší meruňkové knedlíky: Přece ty čerstvé! Rozplývají se na jazyku, jsou krásně nadýchané i sladké a voní máslem
Hovězí na smetaně dle starých hanáckých receptů: Marinujte ho dva dny a vařte pomalu, projeví se to na jedinečné chuti
Nudle se zeleninou a kuřecím masem na asijský způsob: Pikantní česká „čína“se šťavnatým masem je na stole za chvíli
Třešňová marmeláda bez chemie: Na sladkou a létem vonící dobrotu potřebujete jen tři ingredience, chuť je božská
Jak péct bublaninu s drobenkou? Aby byla vláčná a jemná uvnitř, křupavá a zlatavá na povrchu, potřebuje správnou teplotu trouby
Cikánské kuře: Krásně šťavnaté, provoněné bazalkou a pečené v jednom pekáči s brambory je výbornou obměnou klasiky
Pivní bramboráky: Stačí přidat do těsta jen trochu piva a bramboráky jsou krásně křupavé a nádherně nadýchané
Klasická zelňačka: Kysané zelí a brambory jsou základ, kousky masa z voňavých uzených žeber polévku chuťově obohatí
Bramborový guláš s klobásou: Klasický základ doplněný o lečo dodá jídlu šťavnatost a zajímavou lehce nakyslou chuť
Žloutkové věnečky: Kombinace dobře připraveného odpalovaného těsta a máslového krému s vůni rumu je božská
Jaké množství ovoce použít na bublaninu? S třešněmi či jahodami opatrně, aby se těsto nerozmočilo, borůvek může být víc
Jahodové pyré: Voňavá a sladká dobrota se hodí do pohárů i jako základ zmrzliny či marmelády, stačí na ni jen dvě ingredience