

Luxusní a rychlý makovník
Suroviny
- 3 hrnky hladké mouky
- 1,5 hrnku cukru (je jedno jaký)
- 1 kypřící prášek
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- 1 hrnek oleje
- 2 hrnky mléka
- 1,5 hrnku mletého máku
- 2 lžíce marmelády (jakékoliv)
Postup přípravy receptu
Všechno smícháme dohromady, vylejeme na vymazaný plech a nebo na pečící papír a pečeme cca 20 min při 170°C.
Poznámka od kuchařky
Makovník je vynikající, není suchý a u nás se po něm vyloženě zakouřilo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Luxusní a rychlý makovník
-
Děkuji za racept, ale pozor, 20 minut rozhodně nestačí. Dle komentářů jsem upravil na půl dávky cukru a půl dávky oleje. I po 35 minutách na 170° bohužel nebyl střed dopečen. Takže je potřeba min 40-45 minut nebo péci na 180°
-
Opravdu super recept. Do těsta jsem kápla na přání trochu rumu a byl to opravdu skvělý, jemný makovec.
-
Výborný, výborný a ještě jednou výborný!!
-
Dala jsem po přečtení komentářů jenom hrnek cukru a stačilo. Mouky 2 hrnky celozrnné hladké a 1 hrnek kokosové a 2 jemně nastrouhané mrkve. Už mám moučník v oblíbených. Je dobrý, vláčný a dokonce i sytý. Pekla jsem podle potřeby, ne podle hodin. Díky za recept
-
Včera upečeno,výborný,vláčný. Pekla jsem 40 minut
.
-
Je výborný! Nechápu, jak se někomu nemůže povést. Peču pravidelně, někdy jen z poloviční dávky na malý čtvercový plech, a je vždy jako nadýchaná peřinka. Dávám 2 hrnky máku a místo vanilkového cukru vanilkový extrakt, ale vždy výborný a jemný.
ZA MĚ JE TO DRŽÁK. ...a dnes už jsem ho i přepsala k sobě do sešitku s recepty -
Dala jsem pouze půlku cukru a i tak je hrozně sladký,místo 20 minut jsem pekla hodinu
-
Výborný vláčný makovník, chutná celé rodině i spolužákům dětí
doporučuji
-
Výborný.Jen jsem ubrala cukr.Peču už po několikáté
Děkuji
-
FISHANDA: to bude kvůli oleji celý hrnek je moc proto se vám nedopekl ...příště dát max půl hrnku :)
-
Ahoj. Tak mne se taky nepovedl
.každopádně dala jsem jen půl hrnku cukru a stačilo. Jinak vse jak je psáno. Pekla jsem skoro hodinu. A nevím čím to je ale je jakoby mokry nenadychany. ...udelala jsem i foto ale nevím jak přidat
-
Vůbec mi nechutnal. Je přeslazený a na množství tekutin bych přidala 1/2 hrnku mouky. Rozpadal se. Raději než u "luxusních " receptů zůstanu u svých osvědčených tradičních.
-
výborný
-
Tak jsem jeden zkoušel ráno a druhý plech před chvílí,marodím,takže času cisterna.Oba se povedly,a to jsem ještě nikdy buchtu nepekl.Dal jsem i lžíci medu a drcený badyán.Prostě boží,díky moc!
-
Vynikající recept. Před chvílí jsem vytáhla z trouby a snad vydrží do zítra.
Pekla jsem též 30 minut.