Luxusní a rychlý makovník

Moučníky Řezy Doba přípravy: 15 minut 78 názorů

Moučníky Řezy Doba přípravy: 15 minut 78 názorů

Suroviny

3 hrnky hladké mouky
1,5 hrnku cukru (je jedno jaký)
1 kypřící prášek
1 vanilkový cukr
1 vejce
1 hrnek oleje
2 hrnky mléka
1,5 hrnku mletého máku
2 lžíce marmelády (jakékoliv)

Postup přípravy receptu

  1. Všechno smícháme dohromady, vylejeme na vymazaný plech a nebo na pečící papír a pečeme cca 20 min při 170°C.

Poznámka od kuchařky

Makovník je vynikající, není suchý a u nás se po něm vyloženě zakouřilo.

Komentáře k receptu Luxusní a rychlý makovník

  • Miroslav H Miroslav H

    Děkuji za racept, ale pozor, 20 minut rozhodně nestačí. Dle komentářů jsem upravil na půl dávky cukru a půl dávky oleje. I po 35 minutách na 170° bohužel nebyl střed dopečen. Takže je potřeba min 40-45 minut nebo péci na 180°

    Odpovědět

  • taddy1 taddy1

    Opravdu super recept. Do těsta jsem kápla na přání trochu rumu a byl to opravdu skvělý, jemný makovec.

    Odpovědět

  • Novik Novik

    Výborný, výborný a ještě jednou výborný!! :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jaslan Jaslan

    Dala jsem po přečtení komentářů jenom hrnek cukru a stačilo. Mouky 2 hrnky celozrnné hladké a 1 hrnek kokosové a 2 jemně nastrouhané mrkve. Už mám moučník v oblíbených. Je dobrý, vláčný a dokonce i sytý. Pekla jsem podle potřeby, ne podle hodin. Díky za recept :-)

    Odpovědět

  • Reneego Reneego

    Včera upečeno,výborný,vláčný. Pekla jsem 40 minut;-).

    Odpovědět

  • Gabak Gabak

    Je výborný! Nechápu, jak se někomu nemůže povést. Peču pravidelně, někdy jen z poloviční dávky na malý čtvercový plech, a je vždy jako nadýchaná peřinka. Dávám 2 hrnky máku a místo vanilkového cukru vanilkový extrakt, ale vždy výborný a jemný.
    ZA MĚ JE TO DRŽÁK. ...a dnes už jsem ho i přepsala k sobě do sešitku s recepty :-)

    Odpovědět

  • tinabl tinabl

    Dala jsem pouze půlku cukru a i tak je hrozně sladký,místo 20 minut jsem pekla hodinu:no:

    Odpovědět

  • lusvobod lusvobod

    Výborný vláčný makovník, chutná celé rodině i spolužákům dětí :-) doporučuji :yes:

    Odpovědět

  • giiagi giiagi

    Výborný.Jen jsem ubrala cukr.Peču už po několikáté :-) Děkuji

    Odpovědět

  • Kittyneckha Kittyneckha

    FISHANDA: to bude kvůli oleji celý hrnek je moc proto se vám nedopekl ...příště dát max půl hrnku :)

    Odpovědět

  • FISHANDA FISHANDA

    Ahoj. Tak mne se taky nepovedl :-(( .každopádně dala jsem jen půl hrnku cukru a stačilo. Jinak vse jak je psáno. Pekla jsem skoro hodinu. A nevím čím to je ale je jakoby mokry nenadychany. ...udelala jsem i foto ale nevím jak přidat :-(

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Vůbec mi nechutnal. Je přeslazený a na množství tekutin bych přidala 1/2 hrnku mouky. Rozpadal se. Raději než u "luxusních " receptů zůstanu u svých osvědčených tradičních.

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    :yes:výborný ;-)

    Odpovědět

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    Tak jsem jeden zkoušel ráno a druhý plech před chvílí,marodím,takže času cisterna.Oba se povedly,a to jsem ještě nikdy buchtu nepekl.Dal jsem i lžíci medu a drcený badyán.Prostě boží,díky moc!:-K

    Odpovědět

  • Olina Olina(neregistrovaná)

    Vynikající recept. Před chvílí jsem vytáhla z trouby a snad vydrží do zítra. :-):yes: Pekla jsem též 30 minut.

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5 6

Tématické fráze: makovník na plech makovník makovec oblíbený recept na makovník makovec recept recept na makovník makovník recept luxusní makovec recept vláčný makovník luxusni makovec makovník s jablky recept na makovec recept makovník makovník bez vajec výborný makovník recept makovec makovník bez vejce makovec recepty nejlepsi makovnik vláčný makovec