Pavlišovský řízek s knedlíkem a se zelím: Tradiční specialita s netradiční přílohou chutná překvapivě skvěle
Pečení na víkend: Švestkový koláč s vanilkovým krémem je na přípravu snadný, jeho chuť ale návštěvy ohromí
Ražniči v zapékací misce: Chutná stejně dobře jako na špejli, je báječně šťavnaté a mnohem rychlejší na přípravu
Rohlíčky z kynutého těsta jsou krásně vláčné a nadýchané jako obláček, ořechová nádivka s medem se rozplývá na jazyku
Mleté masové kuličky v rajčatové omáčce: Prorostlejší maso dodá šťavnatost, typickou chuť omáčce pak špetka skořice
Rajčata sterilovaná ve vlastní šťávě: Ideální polotovar na zimu, příprava je jednoduchá, rajčata jsou totiž jedinou ingrediencí
Polévka z pečených rajčat je snadná na přípravu. Stačí správně upečená zralá rajčata a bylinky, chutná teplá i studená
Čalamáda „ve vlastní šťávě“ má lehce kyselou pikantní chuť, je skvělou přílohou k masu a zavařená vydrží i několik let
Krušovické vepřové plátky se opékají na sádle a podlévají pivem, jsou neuvěřitelně šťavnaté a díky chilli papričce i lehce pikantní
Smetanová houbová omáčka: Nádherně voní po divokém koření, zakysaná smetana jí dá typickou chuť a báječně ji zjemní
Tvarohové hrnečkové řezy: Koláč z kakaového těsta s osvěžující tvarohovou náplní je rychlý a lehce ho zvládne i začátečník
Minutkový hovězí guláš: Maso naložené předem do oleje je křehké a měkké, správný gulášový šmak dodají cibule i kapie
Sladké bramborové taštičky jako od babičky: Plněné povidly s voňavým perníkem, sypané mákem a polité máslem chutnají božsky
Hovězí maso na houbách je česká klasika. Libová loupaná plec je zárukou báječné šťavnatosti, chuť a vůni dodají čerstvé houby
Švestkový koláč s mákem a křupavou drobenkou: Ostřejší chuť mu dodají mleté ořechy a z litého těsta je rychlý a jednoduchý
Kvašená zelenina je snadnou variantou nakládání. Kromě zelí a okurek báječně chutnají i fermentované papriky, cibule nebo ředkvičky
Provensálské koření: Do směsi stačí jen pět druhů bylinek, důležité je jejich správné usušení a uložení v dobře těsnících nádobách