Bramborové šulánky s mákem: Na vydatné sladké jídlo bohatě sypané mákem a přelité rozpuštěným máslem stačí jen tři suroviny
Kam na samosběr borůvek: Na Moravě si kilogram natrháte již za 135 Kč, u Budějovic dáte za kilo 200 Kč
Základní pravidla pro zálivku okurek: Kdy začít zalévat intenzivně, jak vodu správně dávkovat a jak poznat, že rostlina trpí
Rady na vyklopení velikonočního beránka z formy: Stačí využít osvědčený postup i pár fíglů a beránek bude výstavní
Slaninová pomazánka na chlebíčky: Netradiční varianta hermelínové pomazánky je chuťově výraznější než originál
Video Jak barvit vajíčka v cibulových slupkách: Jednoduchý vzor vytvoříte pomocí ozdobného lístku nebo květu
Srbské rizoto z mletého masa: Vychutnejte si školní klasiku v poctivé variantě se šťavnatým masem a zeleninou
Jak připravit nejlepší špenát? Díky smetaně bude lahodně krémový, česnek i špetka muškátového oříšku jej provoní
Řezy Florida neboli Obližprst: Tři lahodné vrsty jsou vláčné a nadýchané, ukryté pod sněhovou čepičkou
Křehoučké jogurtové řízky jsou báječně šťavnaté díky marinování. Stačí půlhodina v marinádě, přes noc budou ještě jemnější
Kopřivy začínají růst. Na jaře mají nejvíce síly i šťávy a jsou křehké. Vydejte se na ně v tu správnou dobu
Sedmikrásky si můžete vychutnat jako jedlou ozdobu na dezertu či v polévce. Mladé listy osvěží pomazánky
„O svatém Anselmě semeno do země“ aneb Co nám říkají pranostiky na duben? Naši předkové se jimi řídili
Chlebová placka z trouby: Na pita chleba, foccaciu nebo naan stačí jen několik ingrediencí, nejdůležitější je teplota pečení
Jak vypěstovat medvědí česnek v květináči? Zasaďte cibulku nebo semínka, rostlinu dejte na polostinné místo a udržujte vlhkost
Bábovka z pomazánkového másla: Nezvyklá ingredience zajistí vláčnost, nadýchanost a jemnost, moučník je snadný a rychlý
Dvacetiminutový těstovinový oběd ze zásob: Perfekně chutná, stačí jedna pánev a není třeba ztrácet čas dlouhým vařením
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Maso překvapí úžasnou šťavnatostí a výraznou chutí s nádechem pikantnosti
Barončiny řezy: Na vláčný a lehce křupavý moučník je třeba poslední vrstu těsta před strouháním speciálně připravit
Americká klasika Mac and Cheese: Makarony se sýrovou omáčkou mohou být krásně křupavé, stačí přidat strouhanku
Levná rajská omáčka z protlaku: Je krásně jemná a lahodná, přitom stačí jen několik ingrediencí a použít pár triků na dochucení
Jak často zalévat bylinky? Rozmarýn a tymián jsou suchomilné, stačí zálivka jednou týdně, bazalce je ale třeba dopřát více vláhy