Country pečené kuře na kysaném zelí

Hucak_L Kuchař: Hucak_L

Doba přípravy: 15 minut + 1 hod pečení 4 porce Drůbeží maso 15 názorů

Suroviny

1 kuře bez drobů
1/2 kg kysaného zelí
2 koření čína Country mix
sůl
2 dl piva
máslo
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku nebo remosky nasypeme kysané zelí, ze kterého jsme slili lák a rozhrneme ho na souvislou vrstvu.

  2. Kuře rozporcujeme na 8 dílů (křídla, prsa, horní a spodní stehna), osolíme a posypeme směsí koření. Připravené kousky kuřete naklademe na kysané zelí.

  3. Pečeme cca 1 hod (v troubě pod pokličkou při 180 - 200°C) dozlatova. Při pečení a obracení postříkneme pivem a poklademe plátky másla. Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 264 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Country pečené kuře na kysaném zelí

  • Ivana79 Ivana79

    Ja pridávam ďalšie foto aj bod:yes:Tiež som pridala slaninku a cibuľu:-pNemohli sme sa dojesť,dávno som takéto kura nerobila:-//:-D

    Odpovědět

  • popletko popletko

    Fakt super - nezbylo :-D Dala jsem pod kure platky anglicke sleniny :-p .Pridavam obrazek a samozrejme bodiky :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:

    Odpovědět

  • Ijanka Ijanka

    Perfektně chutné :) prostě super recept rychlý a výborný....chválím foto ;-)a posílám bodík :yes:

    Odpovědět

  • phamka phamka

    děkuju maris

    Odpovědět

  • maris maris

    Droby jsu vnitřnosti:-)

    Odpovědět

  • phamka phamka

    co je drob:-?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Popik (neregistrovaný/á) , normálně bych s tebou úplně souhlasila, taky vítám fotopostupy, ale tady snad ani není potřeba..na zelí dáme maso a pečeme, to snad fotopostup nepotřebuje;-)

    Odpovědět

  • Popik Popik(neregistrovaný)

    Krásné foto, ale chtělo by to fotky i fotopostupů :) a ne jen celého jídla.:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    :-), použila jsem velkopopovický Kozel černý, právě ho dopíjím...:-p:-D Ale cukr chuť vyladil a jídlo bylo báječné...
    Hani, díky za pochvalu fotek, od tebe si toho fakt vážím, tvoje fotky jsou perfektní.:yes:

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Zapoměla jsem napsat čerý Kozel 10. :-))

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Eliza, nevím jaké pivo si použila. Dobré skušenosti mám s Kozlem 10. Je to pivo, po kterém pokrm nezhořkne. A já ještě kysané zelí před pečením pocukruji :-)) Protože máme rádi sladkokyselé zelí dušené, proto sladím i tohle zelí pečené v troubě. :yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Eli,zkus příště použít černé pivo.To není tak hořké,tak by to mohlo vyhovovat.;-)Jinak taky dělám a je to prima bašta.Dávám bod:yes::-K

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, vypadá to nádherně:yes::yes:Ty fotky jsou tak lákavé, že bych hned zasedla k talíři a pustila se do toho:-)):yes: +

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Dobrá klasika, jen s pivem jsem ji dělala poprvé. Musela jsem zelí dost dosladit, díky pivu trochu zhořklo...;-)
    Posílám fotky :-).

    Odpovědět

  • miška miška(neregistrovaná)

    Tohle kuře děláváme taky akorát tam ještě přidáme vyškvařit trošku špeku a na to pak vsypem do pekáčku ke kuřeti,zelí a pivku.Jinak je to přímo k sežrání:-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pečené kuře na zelí kuře pečené na zelí kuře na zelí pecene kure kuře na zelí v troubě kuře na kysaném zelí s brambory kuře na zelím v troubě kuře pečené v zelí pečené kuře na zeli s bramborem pečene zeli pečené kuře na zelí a slanině kuře na zelí a brambory kuře kysané zelí kuře a kysané zelí kuře na zelí v remosce pečene maso na kysaném zelí kuře v zelí pečene kure se zelim a brambory recept pečené kuře na zelí pečené kuře zelí

Zapomněl/a jsem heslo