Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Vejce

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Křepelčí vejce

I když je křepelčí vejce 5x menší než slepičí, přesto obsahuje více než dvojnásobné množství vitamínů A, B, pětinásobné množsví fosforu, draslíku a železa. Vysoký obsah lecitinu snižuje cholesterol. Křepelčí vejce mají léčivé schopnosti, jsou vhodná pro malé děti, těhotné ženy a lidi s oslabenou imunitou. V některých léčebných ústavech v zahraničí využívají jejich výživové hodnoty jako léčebnou kúru.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Vejce slepičí

Vejce je jeden z nejkvalitnějších zdrojů bílkovin a živin. Už to, že v něm může vzniknout a vyvinout se nový život mláděte, to dokazuje. Bílek neobsahuje cholesterol ani tuk, a tuk ve žloutcích je zdraví prospěšný. Dřívější upozornění, že by se měla sníst jen dvě vejce týdně, už neplatí. V kuchyni má velké využití v mnoha jídlech, vaření a pečení si bez vajec neumíme ani představit.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Volské oko

Ze široké škály přípravy vajec je jednou z nich "volské oko". Je to vlastně smažené vejce na pánvi, která je lehce potřená tukem. Pokud vejce nalijeme z misky, bílek se rovnoměrně rozteče a žloutek zůstane pěkně vláčný. Volská oka jsou oblíbenou součástí snídaní a svačin. Jsou vhodná jako příloha, dáváme je do sendvičů nebo je podáváme k luštěninám.

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům