Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelníčky slavných: Aktivista Leonardo DiCaprio nabádá fanoušky k veganství
Zdroj: Wikimedia Commons, Rita Molnár, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=396571

Nejen hvězda legendárního romantického dramatu Titanic či představitel Vlka z Wallstreet, ale také v roce 2017 jmenovaný posel míru OSN. To vše je Leonardo DiCaprio. Ačkoliv dívčí srdce na stříbrném plátně láme úspěšně již od roku 1993, největšího filmového ocenění – zlaté sošky Oscara – se mu dostalo až v roce 2015. Zlí hollywoodští jazykové tvrdí, že měl tehdy trofej téměř zapomenout v restauraci, kde slavil vítězství. Co dobrého ale DiCaprio v té restauraci jedl?

Neoblomný environmentalista

Leonardo DiCaprio může být nejslavnější svou filmovou kariérou, ale mimo obrazovku se hollywoodská hvězda nestydí sdílet svou další vášeň: ekologii. Zatímco herec v minulosti využíval svou slávu k povzbuzení jednotlivců k tomu, aby doma používali solární energii a vozili se v elektromobilech, jeho nejnovější křížová výprava zasáhla trochu palčivější téma. DiCaprio nyní žádá fanoušky, aby pomohli planetě i svému vlastnímu zdraví zdraví tím, že se vzdají jedné ze základních složek jídelníčku – masa.

4. března letošního roku zveřejnil herec na sociální síti Twitter status, ve kterém prosil fanoušky, aby zvážili omezení jejich spotřeby masa s cílem snížit uhlíkovou stopu. Není to však poprvé, co Leo vyjádřil svou vášeň pro rostlinnou stravu. DiCaprio je zapálený co se životního prostředí týče, nikdy ovšem veřejně nepotvrdil, že živočišnou stravu z jídelníčku úplně vynechává. Herec, který málokdy odpovídá na otázky médií týkající se jeho osobního života, však při mnoha příležitostech dal najevo nadšení pro bezmasou kuchyni. Poté, co bylo oznámeno, že nabídka občerstvění Zlatých glóbů 2020 bude sestavena z pokrmů rostlinného základu, herec veřejně poděkoval Hollywoodské asociaci zahraničních novinářů, která ceny uděluje, za jejich rozhodnutí.

Veganům fandí

Zatímco Leo se před novináři snaží skrývat, co rád jí, zasvěcení z jeho okolí říkají, že je už dlouho vášnivým veganem. V rozhovoru pro HollywoodLife.com šéfkuchař celebrit Wolfgang Puck odhalil, že když vařil pro DiCapria, hvězda trvala na něčem veganském. „Vařil jsem mu před Screen Actors Guild Awards a Leo DiCaprio řekl: ‚Co mi můžete nabídnout? Máte něco veganského?´“ Udělali jsme veganskou pizzu,“ vysvětlil v rozhovoru Puck.

Podle Fox News Jack z Titanicu něco málo o svých stravovacích navýcích odtajnil v rozhovoru s herci z filmu Tenkrát v Hollywoodu. Hlavním hvězdám snímku byl položen dotaz na jejich oblíbený druh mexického jídla. Brad Pitt, který ve filmu ztvárňuje Cliffa Bootha, bez váhání odvětil, že tacos. „Já sám mám raději pupusas,“ řekl na to DiCaprio, „za mě lepší než tacos.“ Pupusas, hustá kukuřičná tortilla plněná sýrem a fazolemi, je ovšem ve skutečnosti pokrm ze Salvadoru, nikoliv z Mexika a hercův výrok zvedl obrovskou vlnu internetových vtipů na jeho adresu.

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více