Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Královna televizního vaření slaví 90! Vyzkoušejte nejlepší recepty Jiřiny Bohdalové
Zdroj: Oficiální promo fotografie pořadu Hobby naší doby, zdroj: Česká televize

Jiřina Bohdalová patří nejen k našim nejznámějším herečkám, ale také k nejslavnějším českým kuchařkám. Výroba dobrot je jejím velkým koníčkem. Vydala několik kuchařských knih a vaření se pravidelně věnuje také v pořadu České Televize Hobby naší doby. Vyzkoušejte nejlepší recepty podle paní Bohdalové, která dnes slaví úctyhodných 90 let!


Vaření podle Jiřiny

„Mám ráda vtipné lidi, dobré jídlo, dobré pití, pohodu a živobytí, svěřila se před časem herečka Jiřina Bohdalová v rozhovoru pro magazín Recepty prima nápadů. Oblíbená česká herečka a představitelka desítek nezapomenutelných rolí v dramatech, komediích i pohádkách slaví úctyhodných 90 let. Věku navzdory je ovšem stále vitální babičkou, umělkyní a moderátorkou. Neodmyslitelně spjata je především s pořadem České televize Hobby naší doby, kde kromě poznávání zajímavých a nezvyklých koníčků divákům Bohdalová nabízí i tipy na recepty, které před kamerou zkouší se svými slavnými kolegy z branže.

Právě vaření je totiž velkou vášní Jiřiny Bohdalové. Kromě uvádění kulinářských pořadů, v nichž sama předvádí své umění, má herečka na kontě také několik kuchařských knih, v nichž najdete dobroty známé z televize, ale i takové, které herečka vaří v soukromí a svým blízkým. Co mají doma nejraději? „U nás je to snadné – všem všechno chutná. Klasika výrazně převládá třeba nad raritami z Thajska. Občas něco hodíme na gril, to ano, ale svíčkovou tam nehodíte…,“ svěřila se Bohdalová Receptům prima nápadů.

 
Mezi oblíbené recepty od Jiřiny Bohdalové patří například takzvané Tondovo kuře - kuře podle režiséra Antonína Moskalyka - který Bohdalová kdysi prozradila v pořadu TV Nova. Jedná se o česnekem a cukrem posypané kuře pečené na kořenové zelenině s kečupem, bobkovým listem a jalovcem. Můžete vyzkoušet také hereččiny oblíbené bramborové smaženky dělané na sádle, zapečené vepřové kotlety s bramborem, které herečka nedávno vařila v Hobby naší doby spolu se zpěvačkou Bárou Basikovou, nebo halušky se žampiony a smetanou, které Bohdalová na ČT1 vařila coby svůj vlastní recept.

Vzteklý dort nesmrtelné tety

Jiřina Bohdalová zvládá stejně dobře vařit, jako péct. Vyhlášená je hereččina strouhaná buchta s tvarohem...

V rozhovoru pro magazín Žena-In jednou herečka Simona Stašová, dcera Jiřiny Bohdalové, uvedla, že nadevše zbožňuje mámin Vzteklý dort. Jsou to upečené bílky a pařížská šlehačka. Máma to nemůže dostat z pečicího papíru, tak se u toho vzteká, a tím pádem Vzteklý dort. Ten je hned pryč, každý z nás si chodí do spižírny ukrajovat a večer tam už nic není,“ řekla Stašová s tím, že Bohdalová tento dort rodině chystá hlavně o Vánocích. Vedle něj Bohdalová ve svátečním čase ale samozřejmě peče i vánočku, a dokonce i vánoční štrúdl.

Sdílet článek

Přečtěte si