Kuřecí supreme s bylinkovým máslem a grilovaným chřestem

Tefal Kuchař: Tefal

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Rychlá, ale hlavně chutná večeře uprostřed týdne. Ideální na elektrickém konktaktním grilu. Vychutnáte si lehkou, a přitom originální večeři.
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

4 kusy kuřecích prsou s kostí a kůží
2 snítky plocholisté petržele
2 snítky tymiánu
1 lžíce olivového panenského oleje
2 snítky oregana
80 g másla
sůl
pepř
2 stroužky česneku
20 ml olivového oleje
600 g bílého oloupaného chřestu
růžový pepř
100 g másla
100 ml bílého vína
1 šalotka
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky nasekáme najemno, smícháme s máslem a utřeným česnekem se solí. Bylinkové máslo vložíme pod kůži prsou. Prsa opepříme a potřeme olejem. Vložíme do rozpáleného optigrilu na program drůbež a pečeme. Po upečení necháme odpočinout asi 5 minut na teplém místě a osolíme.

  2. Chřest vložíme do optigrilu na program zeleniny a grilujeme doměkka. Osolíme a opepříme růžovým pepřem. Šalotku nakrájíme najemno, vložíme do rendlíku, zalijeme vínem a redukujeme asi na 1/5. Poté zašleháme máslo a výpek z kuřete. Případně dosolíme.

Poznámka

S elektrickým kontaktním grilem můžete grilovat po celý rok! Senzory měří tloušťku masa, takže steak nebo grilovaná ryba budou vždy přesně podle vašich představ. Displej mění barvu, zobrazuje fáze přípravy a upozorňuje zvukovým signálem na přesný stav grilování. Grilovací plošky jsou vybavené nepřilnavým povrchem, takže čištění půjde samo!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kuřecí supreme s bylinkovým máslem a grilovaným chřestem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo