Jak harmonizovat organismus s TopPotravinami
22. 5. 2012 Tipy a triky
Stále více se mluví o tom, že spousta neduhů může pramenit z nadměrného překyselení organismu. To má být způsobeno nevyváženou konzumací kyselinotvorných a zásadotvrorných potravin. Bohužel ty první v naší stravě převažují. Uvádi se, že mezi kyselinotvorné potraviny patří rafinovaný cukr, mléko, maso, alkohol, výrobky z bílé mouky a různá chemicky upravená dochucovadla.
Stále více se mluví o tom, že spousta neduhů může pramenit z nadměrného překyselení organismu. To má být způsobeno nevyváženou konzumací kyselinotvorných a zásadotvrorných potravin. Bohužel ty první v naší stravě převažují. Uvádi se, že mezi kyselinotvorné potraviny patří rafinovaný cukr, mléko, maso, alkohol, výrobky z bílé mouky a různá chemicky upravená dochucovadla.
Je obecně známo, že k rovnováze přispívá například konzumace kysaného zelí a kysaných mléčných výrobků (podle odborníků se chovaji v těle zásadotvorně) a některých druhů ovoce a zeleniny – brambory, mrkev, ředkvičky, černá ředkev, červená řepa, okurky, patizon, dýně, jahody, banány, hroznové víno, bezinky, jeřabiny a další.
Podle přírodní medicíny nám výrazně mohou pomoci i tyto méně rozšířené potraviny : mořské řasy - Wakame, Yakinori, Nori, houba Kombu a nápoje z ní, zázvor – čerstvý nebo nakládaný žlutý, houby Shitake, Nameko, Enoki, Jidášovo ucho, smrž, dále pak kořen Konnyaku, za studena lisované oleje – araganový, olivový, dýňový, sezamový, konopný. Též fazole azuki a ostatní drobné fazole. Nesmíme zapomenout uvést všechny výrobky ze sóji – např. tamarind, tofu, taktéž jedlé kaštany a vaječný bílek.
Možná si řeknete, že některé uvedené názvy vám nic neříkají, anebo jste o nich slyšeli, ale myslíte si, že nejsou dostupné v běžných obchodech.
Podívejte se na www.toppotraviny.cz, kde seženete velký výběr přírodních ovocných a zeleninových šťáv ve vysoké kvalitě, bio výrobků a mimo jiné i uváděné méně rozšířené potraviny a mnoho dalšího.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Majonéza: Jak ji odlehčit, aby si zachovala chutnost
Jak odměřit suroviny na nejoblíbenější dezerty? Jde to i bez kuchyňské váhy
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 1 hodinou
Pečené batáty
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník