Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tortilla na 3 způsoby a do 30 minut: Výtečná je s kuřetem, jako wrap "co dům dal" nebo i se šunkou a sýrem
Zdroj: Pixabay, rafasuarezfoto

Když nemáme čas, chceme rychlé a dobré jídlo. Tortillu si můžeme připravit na nejrůznější způsoby, dokonce už do 30 minut. Můžeme přitom i zužitkovat zbytky z ledničky.


Rychlá tortilla

Originální tortilly jsou sice z kukuřičné mouky, ale můžeme si přichystat i placku z mouky pšeničné. Tortillu si můžeme připravit doma, není to nic složitého, a je fajn vědět, že v lednici vydrží 5-7 dnů. Můžeme pak po ní sáhnout, když nás tlačí čas. Jinak jde tortillu samozřejmě i koupit. V obchodě seženeme tortillu už za 35 Kč (8 ks), takže jedna placka stojí něco málo přes 4 Kč.

Tortilla s kuřetem

Kuřecí maso je praktickou ingrediencí, obzvláště když pospícháme. Je hotové během pár minut a dobře se kombinuje s dalšími potravinami. Do půl hodiny pak můžeme mít hotové chutné a výživné jídlo, v kombinaci se zeleninou je příjemně šťavnaté a chuťově pestré. Maso bývá většinou zalité omáčkou, která chutě doladí. Kuřecí maso nemusíme jen kombinovat s bramborami, případně rýží. Tortilla je také skvělou variantou, navíc praktickou, můžete si ji vzít i na cesty.

Náš tip: Připravte si tortillu plněnou kuřecím masem.

Do 30 minut

Rychlé ještě nutně nemusí znamenat odbyté. Pokud vás při přípravě oběda, večeře nebo moučníku pro návštěvu tlačí čas, nepropadejte panice. I pouhých 30 minut stačí k tomu, abyste vykouzlili…

Tortilla wrap ze zbytků

Tortillu wrap nemusíme balit jen do úhledných balíčků, existuje také další varianta. Kohosi napadlo poskládat tortillu jinak, vytvořit z ní tak trochu jídlo ze zbytků. Tato tortilla wrap je totiž skvělou možností, jak využít to, co nám zbylo v lednici. Ať už to jsou kousky sýrů, pomazánka, najemno nasekané kousky zeleniny, drůbežího masa, ale i zbytky luštěnin. Jak je vidět, všechno to jsou sytící věci, takže hlad mít po snědení nebudeme.

Narychlo poskládáme zbytky na kolo tortilly, a jídlo je hotové. Je to snadné, podívejte se na obrázek, jak se balí tato varianta tortilly.

Tortilla se šunkou a sýrem

Když obzvlášť spěcháme, většinou potřebujeme připravit ještě rychlejší jídlo a zároveň se dobře nasytit. Šunka a sýr proto bývá oblíbenou kombinací. Když k nim přidáme trochu zeleniny (může se jednat třeba o salát, rajčata, nebo dokonce papriky) a doplníme o omáčku, tak si určitě pochutnáme.

Náš tip: Přichystejte si zapečené tortilly. 

Na výbornou omáčku potřebujete: bílý jogurt, stroužek česneku, bylinky a sůl. Z bylinek se hodí třeba oregano, bazalka, petrželka, nebo pažitka. Česnek prolisujte do misky, přidejte jogurt, bylinky a sůl a dobře promíchejte. Pokud se vracíte do společnosti mezi lidi, česnek si asi odpustíte. Chuť ale krásně dodá pažitka, ale i třeba nasekaná jarní cibulka. Stačí dosolit, případně mírně opepřit.

Náš tip: Připravte si tuto tortillu s kuřecím masem:

 

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Přečtěte si