Jak připravit plněnou tortillu? Podávat ji můžeme k obědu i jako sytou večeři
Tortilla je jinými slovy tenká placka vyrobená nejčastěji z kukuřičné nebo pšeničné mouky. S plněnými tortillami se nejčastěji setkáváme v mexické kuchyni v pokrmech zvané tacos, burrito nebo quesadilla.
Vyrobit si domácí pšeničné tortilly není nic složitého a hravě je zvládne i úplný začátečník, postačí nám k tomu pouze několik základních surovin. Avšak pokud si netroufáme na výrobu, tortilly můžeme jednoduše zakoupit jako polotovar v obchodech.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit plněnou tortillu
Tortilla je velmi variabilní pokrm a můžeme ji plnit opravdu čímkoli, co máme rádi.
- Tortilly chutnají skvěle s čerstvou nakrájenou zeleninou nebo také se směsí tepelně upravené cibule, pórku, papriky i rajčat.
- Nejčastěji tortillu doplňujeme kuřecím masem nebo také šunkou. Jako alternativu za maso můžeme zvolit sójové nudličky, které si předem tepelně upravíme.
- V zapečené tortille by neměl chybět sýr, díky kterému bude chutnat dokonale. Nejčastěji volíme nastrouhaný eidam nebo také chedar.
- Na závěr tortillu doplníme svěžím dresinkem ze zakysané smetany či majonézy. Ochutit dresink můžeme česnekem, trochou chilli nebo bylinkami.
- Tortillu správně zabalíme, zapéct se dá několika způsoby - na pánvi, v troubě či v kontaktním grilu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Zapečené tortilly jsou jednoduchým letním jídlem. Výborně chutnají se sýrem, rajčaty a kapií
Jak upéct domácí tortilly. Nejoblíbenější recepty na chlebové placky z pšeničné a kukuřičné mouky
Nachystat tortillu tak, aby si strávník pochutnal, nevyžaduje mnoho zručnosti. Podle návodu to zvládnou i úplní začátečníci
Komentáře