Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tortilla je jinými slovy tenká placka vyrobená nejčastěji z kukuřičné nebo pšeničné mouky. S plněnými tortillami se nejčastěji setkáváme v mexické kuchyni v pokrmech zvané tacos, burrito nebo quesadilla.

Vyrobit si domácí pšeničné tortilly není nic složitého a hravě je zvládne i úplný začátečník, postačí nám k tomu pouze několik základních surovin. Avšak pokud si netroufáme na výrobu, tortilly můžeme jednoduše zakoupit jako polotovar v obchodech.

Jak připravit plněnou tortillu

Tortilla je velmi variabilní pokrm a můžeme ji plnit opravdu čímkoli, co máme rádi

  1. Tortilly chutnají skvěle s čerstvou nakrájenou zeleninou nebo také se směsí tepelně upravené cibule, pórku, papriky i rajčat.
  2. Nejčastěji tortillu doplňujeme kuřecím masem nebo také šunkou. Jako alternativu za maso můžeme zvolit sójové nudličky, které si předem tepelně upravíme.
  3. V zapečené tortille by neměl chybět sýr, díky kterému bude chutnat dokonale. Nejčastěji volíme nastrouhaný eidam nebo také chedar
  4. Na závěr tortillu doplníme svěžím dresinkem ze zakysané smetany či majonézy. Ochutit dresink můžeme česnekem, trochou chilli nebo bylinkami.
  5. Tortillu správně zabalíme, zapéct se dá několika způsoby - na pánvi, v troubě či v kontaktním grilu.
Pojďte si připravit podle videoreceptu domácí pečené tortilly, které si naplníte podle své chuti zeleninou a masem. Jaká je vaše nejoblíbenější kombinace v tortille?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky