Šunka je královna masných výrobků, kterou milují děti i dospělí

Šunka se vyrábí z nejlepšího drůbežího, hovězího i vepřového masa, takže má různou chuť i jemnost. Tepelnou úpravou může být vaření, dušení, nebo uzení, čímž vznikají výrobky lahodné chuti. Na obale se také můžete setkat s označením šunka nejvyšší jakosti, šunka výběrová a šunka standardní podle toho, jak vysoké procento čistých svalových bílkovin obsahuje.
Domácí šunka
Šunku si můžete vyrobit i doma. Slouží k tomu přístroj zvaný šunkovar, v němž je příprava šunky snadná a rychlá. Nevýhodou je pouze kratší doba spotřeby hotové šunky. Domácí šunku ale zvládnete i bez šunkovaru.
Šunka v kuchyni
Takové Cordon Bleu je bez kvalitní vepřové šunky nemyslitelné. Šunka je také povinnou součástí oblíbeného hemenexu. A která svatba by se dřív obešla bez šunkových rolek? Žádná, asi jako oslava Silvestra bez chlebíčků se šunkovou pěnou.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více