Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moderátorka Laďka Něrgešová nemá problém postavit se ke sporáku: Tyhle mrkvíky peče pro velikonoční koledníky
Zdroj: zdroj: Profimedia a Toprecepty.cz, mika59, koláž Toprecepty

Možná byste to do rázné moderátorky pořadu o celebritách neřekli, ale Laďka Něrgešová relaxuje v kuchyni. Ráda vaří a peče a kuchařské zkušenosti sdílí se svými fanoušky na sociálních sítích.

Vařící a pečící moderátorka

Ačkoli Laďka vystudovala herectví a objevila se i v několika  filmech, postupně však svou profesní dráhu spojila s moderováním v rádiu a v televizi. Ve volném čase se věnuje svých dvěma dětem a nejraději relaxuje v kuchyni.

Populární moderátorka tak bez problémů upeče chleba s křupavou kůrkou, často připravuje různé moučníky. Nebojí se kynutého těsta a s bravurou zvládá jablečné trojhránky místo štrúdlu nebo povidlové květy místo klasických koláčů. 

Rozhodně nemá ve zvyku dělat tajnosti s recepty na jídla, která vaří a peče. K některým i opatřila i video, které pak sdílí na sociálních sítích. Například recept na pletený mazanec nebo na nadýchané velikonoční houstičky s velkým úspěchem zveřejnila na svém Instagramu.

Znáte mrkvíky?

Nedávno zveřejnila také recept na mrkvíky, sladké a voňavé „jednohubky“, které se podle ní hodí třeba na Velikonoce pro koledníky.

A co jsou to „mrkvíky“? Pokud přemýšlíte, co to je vlastně za název, vysvětlení je jednoduché. Jak Laďka uvádí: mrkev+rohlíky=mrkvíky!

Co na ně budete potřebovat?

Postup je cekem jednoduchý. Mrkev nastrouhejte najemno na struhadle (nebo pomocí kuchyňského robotu) a dejte do mísy. Přidejte mouku, na kostičky nakrájené máslo, zakysanou smetanu nebo jogurt, citronovou kúru a skořici. Vypracujte těsto, zabalte ho do potravinové fólie a nechte chvíli odležet v lednici.

Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyndejte, rozdělte na 4 menší koule a každou z nich vyválejte na pomoučeném vále natenko do kruhové placky. Každou placku pak nožem nebo rádlem na těsto rozdělte na 8 stejně velkých trojúhelníčků. Na širší konec dejte trochu povidel nebo marmelády. (S náplní šetřete, abyste zvládli umotat rohlíček, a nebyla to spíš koule.) Od středu trojúhelníčku do konce zaviňte malé rohlíčky. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a vložte do vyhřáté trouby. Pečte 15-17 minut. Ihned po vyndání z trouby je zatepla posypejte moučkovým cukrem.

Náš tip: Pro koledníky můžete upéct také malé velikonoční perníčky plněné povidly. 

Perníčky (velikonoční) plněné povidly (hned měkké)

Zdroje informací:

Instagram Laďky Něrgešové: Instragram Laďky Něrgešové

onlyu.cz:  Upečte si velikonoční houstičky podle Laďky Něrgešové. Moderátorka zveřejnila snadný a rychlý recept

Recepty k tomuto článku

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více