Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máte rádi sladké? A také vás nebaví neustále počítat kalorie a po každé dobrotě se trápit výčitkami svědomí? Neodpírejte si to, co máte rádi! Poradíme Vám, jak mlsat chytře!

Máte rádi sladké? A také vás nebaví neustále počítat kalorie a po každé dobrotě se trápit výčitkami svědomí? Neodpírejte si to, co máte rádi! Poradíme Vám, jak mlsat chytře!

V článku „Konečně si můžete pochutnat i na ‚nezdravých jídlech‘ bez výčitek“ jsme Vám představili ryze český výrobek Šmakoun, čistou komplexní bílkovinu, která má úžasné výživové vlastnosti a nabízí široké možnosti užití. Šmakoun totiž můžete přidat téměř do všech svých jídel, a tak je obohatit o cennou bílkovinu a zároveň snížit jejich kalorickou hodnotu i množství cukru, tuku a cholesterolu, aniž byste tím jakkoli pozměnili jejich chuť!

Šmakoun se tak stává ideální volbou v případě, že se chcete zdravě a chutně stravovat, zhubnout a celkově prospět svému zdravotnímu stavu, a přesto se nechcete vzdávat svých oblíbených jídel! A to platí i v případě jídel sladkých!

Ujíždějte na sladké vlně bez obav!

Šmakoun Vám přináší naprosto unikátní výrobek – kakao-oříškový krém, který je nejen chuťově vynikající, ale i zdravou alternativou celosvětově známé pomazánky. Kakao-oříškový krém obsahuje 70% Šmakouna a 30% kvalitní oříško-kakaové pasty. Chutí i konzistencí se velmi podobá obdobným výrobkům, jeho výživové hodnoty jsou však výrazně výhodnější. 100g výrobku obsahuje 17,4g sacharidů, 13,2g tuků a 9,5g bílkovin. Tuky zde zastupuje přidaný rostlinný olej, speciálně zvolený pro vysoké procento tak potřebných Omega 3 mastných nenasycených kyselin. A jak si tedy krém Šmakoun stojí v porovnání s podobnými výrobky na českém trhu?

 

Kakaooříškový krém se Šmakounem

Běžné kakaooříškové krémy

Energetická hodnota

946 kJ

2500 kJ

Bílkoviny

9,5%

5%

Sacharidy

17,4%

60%

Tuky

13,2%*

30%

         * rostlinné tuky bohaté na omega-3 mastné kyseliny

Kakao-oříškový krém navíc neobsahuje žádné konzervační a chemické látky, ani lepek.

Zajistit zdravé stravování pro celou rodinu nikdy nebylo jednodušší!

Kakao-oříškový krém Šmakoun je ideální sladkou pochoutkou, kterou můžete bez obav mlsat i se svými dětmi, které si ho prostě zamilují. Díky vysokému obsahu cenné bílkoviny budete mít jistotu, že svým dětem dáváte kvalitní jídlo bez nežádoucích cukrů, tuků či konzervačních látek, a to formou, která jim chutná a na kterou jsou zvyklé! Krém Šmakoun tak představuje zdravou alternativu čokolád a sladkostí, která uspokojí všechny malé mlsouny.

A použití? Klasické!

Kakao-oříškový krém si můžete dopřát jen tak, vynikající je také s pečivem, v palačinkách, roládách a zákuscích či k plnění cukrářských korpusů, košíčků, trubiček apod.

Sladké pokrmy a moučníky můžete obohatit i o výborné plátky Šmakoun s příchutí Meruňka. Zde je malá inspirace:

Banánový dezert

  • 2 vajíčka
  • 50g pohankové mouky
  • 80g hladké mouky
  • 60ml olivového oleje
  • 1 banán
  • ½ Šmakounu meruňkového
  • ½ kypřícího prášku do pečiva
  • 120g třtinového cukru
  • 200ml vlažné vody
  • 1 kysaná smetana light
  • 1 bílý jogurt light
  • 10g kakaa

Postup:
V míse vyšleháme vajíčka, 100g třtinového cukru a olej. Za stálého míchání přidáváme najemno nastrouhaný banán a meruňkový šmakoun, dále vodu a mouku s kypřícím práškem do pečiva. Těsto vylijeme do dortové formy a pečeme v předehřáté troubě na 180-200 stupňů cca 30-40min. Necháme vychladnout. Smícháme kysanou smetanu, jogurt a 20g třtinového cukru a rozetřeme na korpus. Nakonec posypeme kakaem.

Jednoduché vaření i nákup!

Díky výrobkům Šmakoun snadno a zdravěji uspokojíte touhu po sladkém malých i velkých strávníků! Stáhněte si ZDARMA kuchařky plné receptů na sladká i slaná jídla se Šmakounem, nebo vyzkoušejte některý z receptů přímo od konzumentů, které najdete na facebookové stránce fanoušků Šmakouna!

Kakao-oříškový krém najdete ve všech prodejnách Kaufland a Makro a ve vybraných hypermarketech Tesco. Další výrobky  Šmakoun jsou k dostání po celé České republice – nejen  v obchodních sítích Kaufland, Makro a Tesco, ale také v Globusu, Bille, Albertech, v obchodech se zdravou výživou a ve fitness/wellness centrech.

Sledujte stránky www.smakoun.eu, zkoušejte chutné recepty a těšte se na nové výrobky Šmakoun s tradiční chutí a vylepšenými výživovými vlastnostmi!

PR článek

Komentáře

pipre pipre

19. 9. 2014 15:09

Dnes jsem krém v Kauflandu koupila a mohu jen doporučit. Je vynikající. Já použila zatím jen polovinu kelímku - část do tvarohové náplně na pár malinkých palačinek z pohankové mouky a trošku na ozdobu. Je příjemně sladký takže tu tvarohovou náplň jsem ani nepřislazovala, sladkost mi vyhovovala.

Přidat komentář