Boloňská omáčka a špagety

Suroviny

olej (olivový)
česnek
cibule
mleté maso
víno
rajčatový protlak
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Orestujeme najemno nakrájenou cibulku. K orestované cibulce přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud nebude vypařená šťáva.

  2. Poté přidáme víno, rajčatovou šťávu, česnek a necháme co nejdéle vařit, asi tak 2-3 hodiny. Nakonec přidáme bazalku.

Poznámka od kuchařky

Čím déle necháte vařit, tím je lepší omáčka.

Komentáře k receptu Boloňská omáčka a špagety

  • GaucMaster GaucMaster

    Sice nejsem nějaký pokročilý kuchař, ale základy zvládám, tuten recept jsem zkusil a mohu podotknout, že tady najdete mnohem chutnější omáčky než je tato.
    Vůbec nedoporučuji.
    Tuto omáčku už jedině s čerstvými rajčaty a se vší zeleninou která do ní patří. :-!

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    chocolate: Patří tam i kuřecí játra.

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    JW: Pokud použijeme protlak, tak to již není ono. To se blížíme ke konzervám.:yes:

    Odpovědět

  • JW JW(neregistrovaný)

    Nemá cenu dlouho vařit pokud použijeme protlak. Pokud použijeme rajičata (nejlépe italská), tak jsou ty 2-3 hodiny optimální.

    Odpovědět

  • milan milan(neregistrovaný)

    Nemyslím si, že "co nejdéle vařit, asi tak 2 - 3 h" to je zbytočne dlho.

    Odpovědět

  • Kristína Kristína(neregistrovaná)

    Ja som varila a piekla bolonskú omáčku je jednoduchá a vynikajúca a milujem tento recept mňamky.

    Odpovědět

  • Kristína Kristína(neregistrovaná)

    Ja som varila apiekla bolonskú omáčku je výborná a milujem ju

    Odpovědět

  • misa misa(neregistrovaná)

    nejak dlouho se ma varit ta bolonska omacka.to je nesmysl:no:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • chocolate chocolate

    Marsi Mesi:S tím červeným vínem nemáš až tak úplně pravdu Marsi;-), používá se i bílé, i když samozřejmě zní logičtěji červené, protože mleté maso by se mělo použít hovězí.Co italská rodina, to trochu jiný recept.
    Každopádně do Bolognese patří i kořenová zelenina a řapíkatý celer.

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Dávám do bologne mrkev a sekaná rajčata:-/ Ten recept je nějaký nedodělaný "přidáme víno" není přeci jedno jaké, dává se červené, kvalitní, které máme rádi a množství určitě ne např. celou sedmičku. Hodil by se pro některé začínající kuchařinky poměr surovin.:-/ Zajímalo by mě, zda ten, co tady vložil tento recept, to již někdy vařil:-?

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    Opětovně upozorňuju autorku, že na fotky se vztahuje autorské právo. Na tyto stránky se cizí fotky nedávají. Už by bylo načase to konečně pochopit a začít se tím řídit :-/

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    michaela.lan: aj tá z iného webu pri inom vašpm recepte ? :-))

    Odpovědět

  • michaela.lan michaela.lan (autor receptu)

    :-) a třeba je :-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Ak si autorkou fotky, ok, ak ale nie, tak ju zmaž : http://recepty.vareni.cz/sojova-bolonska-omacka-na...;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: omáčka na špagety boloňská omáčka omáčka na špagety recept recept na omáčku na špagety spagety s bolonskou omackou omáčky na špagety omáčka bolognese prava bolonska omáčka jaké maso na boloňské špagety spagety bolonese boloňská omáčka z rajčat recept na boloňskou omáčku italska omacka na spagety červená omáčka na špagety recept na špagety s boloňskou omáčkou bolonská omáčka recept omáčka na špagety z rajčat recept omáčka na špagety omáčka ke špagetám italská bolonska omacka