Boloňská omáčka a špagety

michaela.lan Kuchař: michaela.lan

Omáčky 14 názorů

Suroviny

olej (olivový)
česnek
cibule
mleté maso
víno
rajčatový protlak
bazalka
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Orestujeme najemno nakrájenou cibulku. K orestované cibulce přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud nebude vypařená šťáva.

  2. Poté přidáme víno a rajčatovou šťávu a česnek a necháme co nejdéle vařit, asi tak 2 - 3 h. Nakonec přidáme bazalku.

Poznámka

Čím déle necháte vařit, tím lepší omáčka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 228 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Boloňská omáčka a špagety

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    chocolate: Patří tam i kuřecí játra.

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    JW: Pokud použijeme protlak, tak to již není ono. To se blížíme ke konzervám.:yes:

    Odpovědět

  • JW JW(neregistrovaný)

    Nemá cenu dlouho vařit pokud použijeme protlak. Pokud použijeme rajičata (nejlépe italská), tak jsou ty 2-3 hodiny optimální.

    Odpovědět

  • milan milan(neregistrovaný)

    Nemyslím si, že "co nejdéle vařit, asi tak 2 - 3 h" to je zbytočne dlho.

    Odpovědět

  • Kristína Kristína(neregistrovaná)

    Ja som varila a piekla bolonskú omáčku je jednoduchá a vynikajúca a milujem tento recept mňamky.

    Odpovědět

  • Kristína Kristína(neregistrovaná)

    Ja som varila apiekla bolonskú omáčku je výborná a milujem ju

    Odpovědět

  • misa misa(neregistrovaná)

    nejak dlouho se ma varit ta bolonska omacka.to je nesmysl:no:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • chocolate chocolate

    Marsi Mesi:S tím červeným vínem nemáš až tak úplně pravdu Marsi;-), používá se i bílé, i když samozřejmě zní logičtěji červené, protože mleté maso by se mělo použít hovězí.Co italská rodina, to trochu jiný recept.
    Každopádně do Bolognese patří i kořenová zelenina a řapíkatý celer.

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Dávám do bologne mrkev a sekaná rajčata:-/ Ten recept je nějaký nedodělaný "přidáme víno" není přeci jedno jaké, dává se červené, kvalitní, které máme rádi a množství určitě ne např. celou sedmičku. Hodil by se pro některé začínající kuchařinky poměr surovin.:-/ Zajímalo by mě, zda ten, co tady vložil tento recept, to již někdy vařil:-?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Opětovně upozorňuju autorku, že na fotky se vztahuje autorské právo. Na tyto stránky se cizí fotky nedávají. Už by bylo načase to konečně pochopit a začít se tím řídit :-/

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    michaela.lan: aj tá z iného webu pri inom vašpm recepte ? :-))

    Odpovědět

  • michaela.lan michaela.lan(autor receptu)

    :-) a třeba je :-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ak si autorkou fotky, ok, ak ale nie, tak ju zmaž : http://recepty.vareni.cz/sojova-bolonska-omacka-na...;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: omáčka na špagety boloňská omáčka omáčka na špagety recept recept na omáčku na špagety omáčky na špagety omáčka bolognese prava bolonska omáčka jaké maso na boloňské špagety spagety bolonese recept na boloňskou omáčku italska omacka na spagety boloňská omáčka z rajčat červená omáčka na špagety spagety s bolonskou omackou recept na špagety s boloňskou omáčkou omáčka na špagety z rajčat recept omáčka na špagety omáčka ke špagetám italská bolonska omacka bolonská omáčka recept

Zapomněl/a jsem heslo