Boloňská omáčka a špagety
Tradiční boloňská omáčka vyžaduje delší čas přípravy a jinak tomu není ani v našem receptu. Výhodou je, že si můžete připravit větší množství, které si uchováte na později. Podávat ji můžete k těstovinám, ale hodí se i do lasagní.
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boloňská omáčka a špagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/51DY
Moje poznámka
Boloňská omáčka a špagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/51DY
Nejnovější recepty
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové v arašídové omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová roláda plněná houbami
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené brambory s krkovičkou a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Opečená vinná klobása
Přidáno před 5 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s jablečnou nádivkou
Kristinaaa před 22 minutami
Kuskus - základní příprava
Maestra před 28 minutami
Americké čokoládové cookies
Ajda007 před 1 hodinou
Šťavnaté zapečené kotlety
Dana123 před 1 hodinou
Knedlíky se slaninou
Wikki před 1 hodinou
Zavářka do polévky - žížalky vnučky Verunky
Surmei před 2 hodinami
Rajská polévka III
malaneta před 2 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
arabam před 4 hodinami
Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse
magdalenka před 4 hodinami
Bramborový tatarák
magdalenka před 4 hodinami
Tématické fráze:
omáčka na špagety,
boloňská omáčka,
omáčka na špagety recept,
recept na omáčku na špagety,
spagety s bolonskou omackou,
omáčky na špagety,
omáčka bolognese,
prava bolonska omáčka,
jaké maso na boloňské špagety,
spagety bolonese,
boloňská omáčka z rajčat,
recept na boloňskou omáčku,
italska omacka na spagety,
červená omáčka na špagety,
recept na špagety s boloňskou omáčkou,
bolonská omáčka recept,
omáčka na špagety z rajčat,
recept omáčka na špagety,
omáčka ke špagetám,
italská bolonska omacka
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
česnek,
olej olivový,
víno červené,
protlak rajčatový,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř mletý,
těstoviny špagety
Komentáře (16)
Vůbec nedoporučuji.
Tuto omáčku už jedině s čerstvými rajčaty a se vší zeleninou která do ní patří.
Každopádně do Bolognese patří i kořenová zelenina a řapíkatý celer.