Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boloňská omáčka a špagety

Tradiční boloňská omáčka vyžaduje delší čas přípravy a jinak tomu není ani v našem receptu. Výhodou je, že si můžete připravit větší množství, které si uchováte na později. Použít ji můžete k těstovinám, ale také do lasagní nebo s gnocchi.

Hodnocení receptu je 4,1 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 140 min

140 min (140 min příprava)

29. 12. 2011 13:34

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Čím déle necháte vařit, tím je lepší omáčka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

GaucMaster

2. 4. 2021 12:29

Sice nejsem nějaký pokročilý kuchař, ale základy zvládám, tuten recept jsem zkusil a mohu podotknout, že tady najdete mnohem chutnější omáčky než je tato.
Vůbec nedoporučuji.
Tuto omáčku už jedině s čerstvými rajčaty a se vší zeleninou která do ní patří. :-!

Karel

22. 11. 2016 15:12

chocolate: Patří tam i kuřecí játra.

Karel

22. 11. 2016 15:10

JW: Pokud použijeme protlak, tak to již není ono. To se blížíme ke konzervám.:yes:

JW

22. 11. 2016 13:13

Nemá cenu dlouho vařit pokud použijeme protlak. Pokud použijeme rajičata (nejlépe italská), tak jsou ty 2-3 hodiny optimální.

milan

7. 11. 2016 12:59

Nemyslím si, že "co nejdéle vařit, asi tak 2 - 3 h" to je zbytočne dlho.

Kristína

6. 11. 2016 15:57

Ja som varila a piekla bolonskú omáčku je jednoduchá a vynikajúca a milujem tento recept mňamky.

Kristína

6. 11. 2016 15:56

Ja som varila apiekla bolonskú omáčku je výborná a milujem ju

misa

7. 1. 2013 13:23

nejak dlouho se ma varit ta bolonska omacka.to je nesmysl:no:

eva hubova eva hubova

5. 1. 2012 13:54

:-p:-p:yes:+2

chocolate chocolate

30. 12. 2011 11:14

Marsi Mesi:S tím červeným vínem nemáš až tak úplně pravdu Marsi;-), používá se i bílé, i když samozřejmě zní logičtěji červené, protože mleté maso by se mělo použít hovězí.Co italská rodina, to trochu jiný recept.
Každopádně do Bolognese patří i kořenová zelenina a řapíkatý celer.

Marsi Mesi

30. 12. 2011 10:54

Dávám do bologne mrkev a sekaná rajčata:-/ Ten recept je nějaký nedodělaný "přidáme víno" není přeci jedno jaké, dává se červené, kvalitní, které máme rádi a množství určitě ne např. celou sedmičku. Hodil by se pro některé začínající kuchařinky poměr surovin.:-/ Zajímalo by mě, zda ten, co tady vložil tento recept, to již někdy vařil:-?

zizala zizala (moderátorka)

29. 12. 2011 15:52

Opětovně upozorňuju autorku, že na fotky se vztahuje autorské právo. Na tyto stránky se cizí fotky nedávají. Už by bylo načase to konečně pochopit a začít se tím řídit :-/

tejaja tejaja (moderátorka)

29. 12. 2011 13:57

michaela.lan: aj tá z iného webu pri inom vašpm recepte ? :-))

michaela.lan

29. 12. 2011 13:54

:-) a třeba je :-))

tejaja tejaja (moderátorka)

29. 12. 2011 13:40

Ak si autorkou fotky, ok, ak ale nie, tak ju zmaž : http://recepty.vareni.cz/sojova-bolonska-omacka-na...;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: omáčka na špagety boloňská omáčka omáčka na špagety recept recept na omáčku na špagety spagety s bolonskou omackou omáčky na špagety omáčka bolognese prava bolonska omáčka jaké maso na boloňské špagety spagety bolonese boloňská omáčka z rajčat recept na boloňskou omáčku italska omacka na spagety červená omáčka na špagety recept na špagety s boloňskou omáčkou bolonská omáčka recept omáčka na špagety z rajčat recept omáčka na špagety omáčka ke špagetám italská bolonska omacka

Suroviny: olej, česnek, cibule, maso mleté, víno, protlak rajský, bazalka čerstvá

TopRecepty.cz

Boloňská omáčka a špagety

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/51DY