Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rumové kuličky: Nepečené vláčné cukroví s rozinkami se rozplývá na jazyku a díky různému obalení hned máte víc druhů
Zdroj: Toprecepty, Irule

Pokud chcete naprosto jednoduché a efektní vánoční cukroví na poslední chvíli, vyzkoušejte rumové kuličky z nepečeného těsta. Na stole se skvěle vyjímají a hotové jsou během chvilky.

Nepečené cukroví: kuličky

Když potřebujeme rychle připravit domácí cukroví a nemáme čas na pečení, jsou nepečené kuličky ideální variantou. Zvládne je i začátečník v kuchyni a na svátečním talíři jsou velmi efektní. Mezi velmi oblíbené kuličky patří právě ty rumové. 

Ingredience do rumových kuliček

Na rumové kuličky potřebujeme rozinky. Je vhodné alespoň je propláchnout horkou vodou a naložit do rumu minimálně na hodinu. Aby měly co nejlepší chuť, rozinky nadrobno nasekáme a opět zalijeme rumem, ve kterém je necháme několik dnů. Chutnají potom mnohem lépe.

Dále se využívá cukr moučka, piškoty na zahuštění, pro chuť a vůni vlašské ořechy nebo kokos. Můžeme přidat i máslo, kakao a vždy je samozřejmě podstatný rum podle chuti. 

Vánoce

Adventní čas neslouží jen k šílenému honu na dárky. Čtyři týdny před Vánoci hospodyňky vždy využívaly k tomu, aby napekly cukroví. To totiž k vánočním svátkům patří. Existuje nepřeberné množství…

Rumové kuličky

Na přípravu rumových nepečených kuliček si přichystejte: 150 g rozinek, 200 ml rumu, 200 g vlašských ořechů, 150 g hořké čokolády,150 g moučkového cukru a 120 g piškotů. Na obalení: 100 g strouhaného kokosu, 100 g strouhaných vlašských ořechů a 50 g čokoládové rýže. Potřebovat budete také papírové košíčky.

Jak na to? Rozinky propláchněte horkou vodou a nechte je okapat. Pak je dejte do misky, zalijte rumem a nechte alespoň hodinu bobtnat. Piškoty dejte do sáčku a válečkem je rozdrťte. Ořechy a čokoládu nastrouhejte.

Všechny suroviny dejte do mísy a vypracujte z nich těsto. Z hotového těsta tvořte kuličky. Připravte si tři mističky: s vlašskými ořechy, s kokosem a třetí s čokoládovou rýží. Kuličky rozdělte na tři díly a každý díl obalte v obsahu jedné z mističek. Hotové kuličky dejte do papírových košíčků.

Náš tip: Připravte si rumové kuličky podle tohoto videoreceptu

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více