Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

V létě se hubne nejlépe. Jak na to? Využijte dostatek ovoce a zeleniny i energii ze sluníčka
Zdroj: HankaPu, Toprecepty.cz

Dlouhá léta jsme léto v souvislosti se štíhlou linií považovali za strašáka - vždyť právě v létě se vystavujeme v plavkách a šortkách! Je ale čas na změnu uvažování - léto je naopak naprosto ideálním časem na hubnutí. Jsme plni pozitivní energie z krásného počasí, čerstvé ovoce i zelenina jsou snadno k mání, a protože je dlouho světlo, máme čas na sport, a to i venku.

Léto vybízí k hubnutí

Léto je ve znamení aktivity a podle meteorologů bude i velmi horké. Ideální je ochlazující, lehká strava. Také proto nám příroda poskytuje tolik ovoce a zeleniny. Ideální je jíst především syrové ovoce, pestrobarevné saláty a zeleninu, semínka, ořechy, obiloviny a omezit příjem mléčných výrobků a masa.
Léto je obdobím radosti, nabírání energie a společenského setkávání. Grilovací večírky s sebou nesou zvýšenou konzumaci masa a mnohdy i alkoholu. Právě tyto potraviny a nápoje konzumujte s mírou, protože v sobě nesou horkost, jsou zakyselující, zatěžují játra. Doporučuje se konzumaci těchto letních lákadel posunout až na čas, kdy opadne letní žár a tělo snese trochu toho vnitřního tepla. Pokud si budete užívat letního grilování, je nejlepší popíjet vodu s citronem. Tělo pak lépe maso a alkohol přijme.

Přes den je ideální lehký jídelníček, který nás nezatíží.  Ráno ovoce s trochou obilovin - přírodních  cereálií (ovesné vločky, pohanka, žito…) nebo s jogurtem, v poledne zeleninový salát s netučným masem či rybou nebo rostlinnou bílkovinou (tofu, fazole, čočka) a plátek celozrnného pečiva nebo s jednoduchou přílohou (brambory, rýže). Večer si dejte opět zeleninu, a když budete mít chuť, přidejte malou porci masa nebo ryby. Základní pravidlo je tedy zvýšení příjmu ovoce a zeleniny a snížení příjmu ostatního. Tělo vám za to bude vděčné. Pár tipů na letní recepty pro inspiraci najdete tady:

Letní čas nabádá k životu venku, proto své sportovní aktivity přesuňte co nejvíce do přírody a energii čerpejte hlavně z ní.

Super svačinka po sportu

Přemýšlíte, co si dát po sportu ke svačině? Máme pro vás bezva tip na super rychlou dobrotu, která dodá tělu potřebné bílkoviny, vlákninu a vitamíny, díky kterým se svaly krásně zregenerují. A svaly je třeba hýčkat, aby správně fungovaly. Nápady na to, co si dát před či po tréninku, si prohlědněte tady:

Komentáře

sabipupp sabipupp

6. 7. 2016 00:32

<3<3<3

Přidat komentář