Inspirujte se velikonočními nápady v Albertu
7. 3. 2018 Historie a zajímavosti
Velikonoce jsou už za dveřmi. Přemýšleli jste, jak je oslavíte? Inspirujte se v obchodech Albert novou věrnostní kampaní a užijte si Velikonoce nápaditě a ve vlastním stylu.
Velikonoce si koledují o nápady
Vytvořit si vtipné, kreativní a osobité Velikonoce bude letos zábava. S novou věrnostní kampaní, která právě startuje v obchodech Albert, si vykoledujete vaše originální Velikonoce. Kampaň s názvem „Velikonoce si koledují o nápady“ představí velikonoční vykrajovátka, tvořítka, pečící formy, zdobičku a další pomůcky na pečení od prestižního německého výrobce Zenker.
Zákazníci získají za každých 200 korun nákupu jeden bod. Za 10 bodů pak získají zdarma sadu vykrajovátek či tvořítek nebo s výraznou slevou třeba speciální 3D pečící formu na beránka, zajíce či formu na koláč. Kampaň běží ve všech obchodech Albert až do 3. dubna.
Beránek z 3D formy se stane hrdinou Velikonoc
Jednou z lákavých odměn velikonoční věrnostní kampaně jsou unikátní 3D pečící formy na beránka či zajíce, do kterých stačí těsto pohodlně nalít, vložit do trouby a díky nepřilnavému povrhu Teflon Classic ho i snadno vyklopíte. A s tímto skvělým receptem na hravého velikonočního beránka forma zaručeně nebude čekat na své další využití až do dalších Velikonoc.
Co budete potřebovat?
- 3 vejce
- 160 g cukru
- 210 g změklého másla + trochu navíc na vymazání formy
- 270 g hladké mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce strouhanky
- vanilkový cukr
- lžička strouhané kůry z citronu
- špetka soli
Bílková poleva na beránka:
- 3 bílky
- 180 g moučkového cukru
- šťáva z poloviny citronu
Jak na to?
Předehřejte troubu na 180 °C. Rozklepněte vajíčka a oddělte žloutky od bílků. Z bílků připravte sníh, zhruba v polovině šlehání přidejte polovinu cukru a vyšlehejte dotuha.
V druhé míse utřete do pěny žloutky se zbývajícím cukrem. Pak zapracujte změklé máslo, vanilkový cukr, citronovou kůru a špetku soli. Do mouky nasypte prášek do pečiva a začněte ji po dávkách přidávat ke žloutkům. Těsto bude ze začátku vypadat jako drobenka. Zpracovávejte ho dál, až se začne spojovat. Nakonec stěrkou zlehka vmíchejte bílkový sníh.
Formu pečlivě vymažte máslem a vysypte strouhankou. Naplňte těstem a dejte péct do trouby při teplotě 180 °C. Zajíčka pečte 30 minut, beránka 45 minut. Po upečení zabalte horkou formu na 10 minut do mokrého ručníku a poté opatrně vyklopte.
Pro přípravu polevy vyšlehejte ve vodní lázni bílky s cukrem a citronovou šťávou na tuhý sníh. Naplňte do zdobičky a udělejte beránkovi srst. Potom dejte na půl hodiny sušit do trouby při teplotě 100 °C.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Isomalt: Znáte jedlé sklo pro průhledné cukrářské dekorace?
Jak vybrat kuchyňský dřez
Gastro glosa: Kuchařka pro dceru končí, ale prosím, milá Florentýno, nepřestávej recepty psát...
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 8 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 21 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přečtěte si Zobrazit více
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Italský sníh, merinque, má specifický způsob přípravy za použití cukrového rozvaru
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Komentáře
23. 3. 2018 15:03