Inspirujte se velikonočními nápady v Albertu

7. 3. 2018 07:33

Přečteno: 2 300× Ostatní toprecepty.cz

Inspirujte se velikonočními nápady v Albertu Velikonoce jsou už za dveřmi. Přemýšleli jste, jak je oslavíte? Inspirujte se v obchodech Albert novou věrnostní kampaní a užijte si Velikonoce nápaditě a ve vlastním stylu.


Velikonoce si koledují o nápady

Vytvořit si vtipné, kreativní a osobité Velikonoce bude letos zábava. S novou věrnostní kampaní, která právě startuje v obchodech Albert, si vykoledujete vaše originální Velikonoce. Kampaň s názvem „Velikonoce si koledují o nápady“ představí velikonoční vykrajovátka, tvořítka, pečící formy, zdobičku a další pomůcky na pečení od prestižního německého výrobce Zenker.

Zákazníci získají za každých 200 korun nákupu jeden bod. Za 10 bodů pak získají zdarma sadu vykrajovátek či tvořítek nebo s výraznou slevou třeba speciální 3D pečící formu na beránka, zajíce či formu na koláč. Kampaň běží ve všech obchodech Albert až do 3. dubna.

Beránek z 3D formy se stane hrdinou Velikonoc

Jednou z lákavých odměn velikonoční věrnostní kampaně jsou unikátní 3D pečící formy na beránka či zajíce, do kterých stačí těsto pohodlně nalít, vložit do trouby a díky nepřilnavému povrhu Teflon Classic ho i snadno vyklopíte. A s tímto skvělým receptem na hravého velikonočního beránka forma zaručeně nebude čekat na své další využití až do dalších Velikonoc.

Co budete potřebovat?

  • 3 vejce
  • 160 g cukru
  • 210 g změklého másla + trochu navíc na vymazání formy
  • 270 g hladké mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce strouhanky
  • vanilkový cukr
  • lžička strouhané kůry z citronu
  • špetka soli

Bílková poleva na beránka:

  • 3 bílky
  • 180 g moučkového cukru
  • šťáva z poloviny citronu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Rozklepněte vajíčka a oddělte žloutky od bílků. Z bílků připravte sníh, zhruba v polovině šlehání přidejte polovinu cukru a vyšlehejte dotuha.

V druhé míse utřete do pěny žloutky se zbývajícím cukrem. Pak zapracujte změklé máslo, vanilkový cukr, citronovou kůru a špetku soli. Do mouky nasypte prášek do pečiva a začněte ji po dávkách přidávat ke žloutkům. Těsto bude ze začátku vypadat jako drobenka. Zpracovávejte ho dál, až se začne spojovat. Nakonec stěrkou zlehka vmíchejte bílkový sníh.

Formu pečlivě vymažte máslem a vysypte strouhankou. Naplňte těstem a dejte péct do trouby při teplotě 180 °C. Zajíčka pečte 30 minut, beránka 45 minut. Po upečení zabalte horkou formu na 10 minut do mokrého ručníku a poté opatrně vyklopte.
Pro přípravu polevy vyšlehejte ve vodní lázni bílky s cukrem a citronovou šťávou na tuhý sníh. Naplňte do zdobičky a udělejte beránkovi srst. Potom dejte na půl hodiny sušit do trouby při teplotě 100 °C.

 

 

Advertisement

Líbí se Vám článek? Sdílejte jej svým přátelům!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Článek sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo