Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdeněk Pohlreich, nekompromisní šéfkuchař s ostrým jazykem a přesnými názory na gastronomii, se znovu objeví na televizních obrazovkách v nové premiérové řadě pořadu Ano, šéfe!. První díl deváté série oblíbené reality show odvysílá televize Prima už 28. srpna 2025 ve 21:40. Diváci se mohou těšit na návrat pořadu, který v české televizní krajině nemá obdoby a patří k ikonám domácí zábavy.

Návrat ke kořenům

Zdeněk Pohlreich se v Ano, šéfe! objevuje v roli, která ho před více než patnácti lety katapultovala mezi nejznámější tváře české gastronomie. V nových dílech opět vyráží napříč republikou, aby navštívil restaurace, které hledají pomoc, radu nebo nový impulz. A právě v této roli – jako mentor, kritik, ale i motivátor – je Pohlreich v nejlepší formě. Dokáže totiž srozumitelně a bez příkras pojmenovat problémy, které provozovatele restaurací trápí.

Pořad si klade za cíl pomoci podnikům nejen gastronomicky, ale i ekonomicky – a v době, kdy se česká gastro scéna vzpamatovává z pandemických let, rostoucích nákladů a měnících se zákaznických zvyklostí, je jeho přínos opět nesmírně aktuální.

Co zatím víme? 

Televize Prima drží detaily o nové řadě zatím pod pokličkou. Informace o konkrétních restauracích či místech natáčení zůstávají utajené. „Diváci se informace včas dozví,“ uvedla Klára Kotábová z PR oddělení Primy. Je tedy jasné, že se připravuje něco mimořádného – a že překvapení budou nezbytnou součástí pořadu.

Zato je jisté jedno, Zdeněk Pohlreich má znovu chuť ukázat, jak by měla vypadat dobrá restaurace. A jak sám říká, práce na restauraci nikdy nekončí. V rozhovoru pro web Toprecepty.cz dříve prozradil, že ho při natáčení nové řady ledacos zarazilo: „Upřímně mě překvapilo, že stále ještě přežívají restaurace, o kterých jsem si myslel, že už neexistují.“

Legendární momenty i nové zážitky

Pořad Ano, šéfe! se v české televizi poprvé objevil v roce 2009 jako volná adaptace slavného britského formátu Kitchen Nightmares s Gordonem Ramsaym. Stejně jako jeho britský protějšek, i český pořad rychle získal kultovní status

Nejen díky nekompromisnímu přístupu hlavního protagonisty, ale i díky řadě unikátních momentů. Kdo by zapomněl na gumové rukavice ve fritéze, kluka s kamením, plesnivé maso nebo slavné „pneumatiky“ z kuchyně v Kralupech nad Vltavou?

Pořad, který mění restaurace i osudy

Ano, šéfe! není jen zábavný pořad. Mnoha restauracím skutečně pomohl – ať už radou, publicitou, nebo nekompromisním postojem k hygieně, profesionalitě a poctivosti. Některé podniky po odvysílání zažily obrat o 180 stupňů, jiné se rozhodly skončit, často právě proto, že nebyly ochotné přiznat si realitu. Ale o tom tenhle pořad vždycky byl. O pravdě, o práci, o jídle. A o lidech, kteří za tím vším stojí.

Zdeněk Pohlreich mezitím stále vede své úspěšné restaurace – Café Imperial a Next Door by Imperial a ani po letech neztrácí chuť mluvit nahlas o tom, co je v české gastronomii špatně a co by se mělo změnit.

Jak probíhalo natáčení nové řady Ano, šéfe!, zjistíte v naší fotogalerii: 

Náš tip: Podle našeho videoreceptu si můžete připravit palačinky přesně tak, jak je dělá Zdeněk Pohlreich.

Recepty k tomuto článku

Naposledy jste si prohlédli