Oblíbený Paťo opustil Hell's Kitchen: Show mi dala strašně moc. V budoucnu chci své bistro, třeba s někým ze soutěže, říká
21. 11. 2025 Rozhovory a reportáže
Patrik „Paťo“ Kolár vstoupil do pekelné kuchyně Hell’s Kitchen Česko jako amatér, ale s velkým snem. Ten si částečně naplnil, ale hlavně, ujasnil si, kam povedou jeho profesní kroky. V rozhovoru pro Toprecepty.cz prozradil sympatický Slovák své plány do budoucna a zavzpomínal na účast v kuchařské show.
Konec bez smutku
Když jsme s Paťou mluvili krátce po jeho odchodu ze soutěže, byla v jeho hlase znát spíše naděje než zklamání. „Jsem úplně nadšený. Pro mě, jako obyčejného chlapa, který rád vaří a peče doma, je toto opravdu obrovský úspěch,“ sdělil pro Toprecepty.cz. Nečekal, že se v soutěži dostane do tak pokročilé fáze. „Ani ve snu jsem si nemyslel, že se mohu dostat tak daleko. Jsem na sebe i pyšný,“ přiznává účetní srdcem kuchař.
Mohlo by vás zajímat
Co mu účast v show přinesla
Paťo má jasno v tom, že mu Hell’s Kitchen nabídla víc než jen televizní zkušenost. „Účast v soutěži mi dala strašně mnoho zkušeností a znalostí o tom, jak to v profesionální kuchyni funguje,“ říká. Naučil se pracovat se surovinami, ke kterým by normálně neměl šanci se dostat, a uvědomil si, že skutečně chce postavit vaření na hlavní kolej: „To je to, co chci v životě opravdu dělat – živit se jídlem.“ Pekelná kuchyně mu přinesla i mnohá přátelství – podle něj to nejvíc, co si mohl ze soutěže odnést.
Na otázku, zda by do soutěže šel znovu, odpovídá s úsměvem: „Nevím úplně, jestli bych do toho šel znovu, možná kdyby byly nějaké ‚all-stars‘, znovu se pobavit a užít si to.“
Emoce v pekelné kuchyni
Sama soutěž nebyla bez bolestných momentů. „Nejhůř mi bylo určitě v kole, kdy jsem před šéfem stál s Petjou na vyřazení, to už jsem se se soutěží loučil,“ vzpomíná Paťo. Petja totiž byl podle něj jeden z nejlepších kuchařů v soutěži. Naopak nejvíce pozitivní momenty přišly v závěrečných dílech: „Nejlíp mi bylo asi v posledních dvou epizodách, kde jsme vařili dva servisy spolu s Kubou a Romanem. S nimi se mi pracovalo opravdu skvěle.“
Zklamání přišlo pro Paťu před vyřazením hned dvakrát. Poprvé u soutěže o bagetu pro známý řetězec Bageterie Boulevard, podruhé u „volání domů“. To nakonec díky solidaritě svých soupeřů získal a mohl se tak spojit s rodinou. „Nebudu tvrdit, že mě to netrápilo,“ přiznává Paťo, který na svůj produkt hodně sázel. Přiznal však i obdiv ke konkurentovi, Kubova bageta podle něj byla skvělá. Ve výsledku se však Paťova specialita v oblíbené síti bageterií objevila – nyní se zde prodává jeho palačinka. „Hvězdy to zařídily skvěle, sladké mám totiž opravdu rád,“ směje se.
Vztahy a Punčochářův vliv
Co Paťa v soutěži velmi potěšilo, byl casting letošní řady Hell's Kitchen. „Opravdu se tam sešla skvělá parta lidí, dobře jsme si sedli,“ říká pro Toprecepty.cz s tím, že věří, že přátelství ze soutěže přetrvají. „Určitě jsem tam našel lidi, se kterými se budeme setkávat i po soutěži a těším se na všechno, co spolu ještě zažijeme.“
Důležitou roli, která hodně ovlivnila Paťovo přemýšlení nad vařením, sehrál Jan Punčochář. „Je to opravdu skvělý kuchař, šéf, podpora,“ říká dnes už bývalý účastník Hell's Kitchen. Podle něj Punčochář netrestá, ale učí – a toho si velmi váží. „Jako člověk je pokorný, milý a veselý. My se prostě ‚milujeme‘,“ dodává s úsměvem při vzpomínce na rozlučkovou řeč.
Plány a sny
Účast v Hell’s Kitchen zviditelnila Paťa i na sociálních sítích. „Určitě mi to pomohlo, TV Nova nám dělala skvělý marketing,“ říká. K tomu připojuje, že roadshow s Kubou a jeho vítěznou bagetou mu otevřela nové dveře: „Jsme více lidem na očích, užívám si to a mám ohromnou radost.“ Vaření a sdílení receptů na sociálních sítích bere vážně – jeden z jeho snů je stát se influencerem – a věří, že právě teď je ten správný čas na rozjezd.
Co kromě tvorby na internetu ale hodlá Paťo „podnikat“? Stále občas peče v pekárně Kus Koláče, ale má ambicióznější plány: „Věřím, že se mi podaří v budoucnu otevřít něco svého a možná udělat něco i s někým z Hell's Kitchen.“ Výhledově by chtěl bistro, kam lidé přijdou na jeho jídlo, vypijí kvalitní kávu a užijí si atmosféru. A sní o tom, že by rád jednou vydal vlastní kuchařku.
Svým už bývalým soupeřům vzkazuje Paťo jedno: „Ať bojují, vím, že to bude ještě náročnější, ale ať dají ze sebe opravdu všechno, už jsou jen kousek od cíle.“ Zároveň má jedno malé přání. „Doufám, že si mě někdo vybere, abych s ním vařil finální menu,“ říká Patrik pro Toprecepty.cz.
Na Paťovu cestu soutěží se můžete podívat do naší fotogalerie:
Fotogalerie - Oblíbený Paťo opustil Hell's Kitchen: Soutěž mi dala strašně moc. V budoucnu chci své bistro a myslím i na kuchařku, říká
Náš tip: Podle našeho videoreceptu si můžete připravit skvělý segedínský guláš, který v netradiční podobě ukázal i Paťo v Hell's Kitchen.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více