Magazín
Dnešní top článek
Soutěž Peče celá země 2022 vyhrála Martina! Nabízíme exkluzivní rozhovor s vítězkou, která chystá hříšnou knihu
Soutěž Peče celá země zná vítěze! Po deseti týdnech klání a velmi napjatém posledním díle se… Číst dál
Online časopis o jídle
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Emanuel Uggè měl italský původ, ale narodil se v Praze. Byl aktivní v různých spolcích, ale proslavil se jako uzenář, který jako první začal vyrábět pivní pochoutky, které známe dnes jako taliány. Klasické taliány se vyráběly z mladého hovězího masa, ke kterému se přidávalo vepřové krční sádlo, popř. laloky. Vše bylo dochuceno kořením. Dnes se jejich výroba poněkud liší, tyto lahůdky se neudí, nýbrž pouze vaří.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další
Nejnovější recepty Více

Delikátní špagety carbonara
Přidáno před 1 hodinou

Cizrnová "pizza"
Přidáno před 2 hodinami

Pikantní rukolový salát
Přidáno před 18 hodinami

Brambory pečené v olivové hořčici
Přidáno před 23 hodinami

Cibulový salát s pažitkou
Přidáno 14. 5. 2022 16:40

Pečený květák se zálivkou a kapary
Přidáno 14. 5. 2022 16:29