Modré rohlíčky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 701 kJ / 3 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,08 g |
Tuky | 204,38 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 723 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 293,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rohlíčky jsou velmi dobré a navíc díky máku i zdravé. Mák obsahuje hodně vápníku. Jsou řešením pro ty, kteří nemůžou a nebo nemají rádi ořechy. Já rohlíčky neobaluji, pouze lehce pocukruji, tyto nejsou ani pocukrované, protože se mi zdály dostatečně sladké.
Z tohoto množství jsou 3 plechy, ale doporučuji udělat z celé dávky, protože čerstvé jsou krásně křupavé a velmi rychle mizí :-) S těstem se velmi dobře pracuje, není třeba vůbec podsypávat moukou, na silikonové podložce vůbec nelepí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 9. 2020 12:48
Aj mne sa tento recept veľmi páči, budú na vianoce spolu s vanilkovými rožtekmi
24. 9. 2020 10:25
No to je super už vím co budu péct na vánoce
24. 9. 2020 10:15
No toto no mňam ukládám na Vánoce
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 4 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 2 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 25 minutami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 1 hodinou
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 1 hodinou
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 2 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 3 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak tvarovat rohlíčky: Poradíme vám 6 způsobů tvarování oblíbeného cukroví
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, mák, máslo, žloutek, sůl, rum
Modré rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/90lP
3 názory