Magazín
Dnešní top článek
Domácí kuřecí nugety chutnají lépe než z fast foodu díky triku s mrazákem. Příprava je snadná, chuť vynikající
Kuřecí nugety neboli chicken nuggets jsou typickou specialitou fast foodů a obzvláště děti je… Číst dál
Online časopis o jídle
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Zakysaná smetana je mléčný výrobek, který vzniká fermentací pomocí bakterií mléčného kvašení. Dříve se smetana sbírala ze zkyslého mléka. Zakysaná smetana má širokou škálu tučnosti, od 8 % až po 30 %. Je oblíbená v mnoha zemích, asi nejvíce v ruských. Boršč a pelmeně nebo bliny s kaviárem jsou toho důkazem. V naší kuchyni je také součástí polévek, omáček, moučníků, pohárů, ovocných i zeleninových salátů. Zakysaná smetana je zdrojem bílkovin a navíc je dobře stravitelná.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Indické kuřecí biryani
Přidáno před 6 hodinami

Šťavnatý salát z červené řepy a křenu
Přidáno před 22 hodinami

Mrkvový salát s jablkem a pistáciemi
Přidáno 24. 3. 2023 14:24

Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
Přidáno 24. 3. 2023 12:11

Smažený camembert s bramborovo-celerovou kaší
Přidáno 24. 3. 2023 11:16

Zapečené penne se zeleninou a kuřecím masem
Přidáno 24. 3. 2023 10:44