Magazín
Dnešní top článek
Soutěž Peče celá země 2022 vyhrála Martina! Nabízíme exkluzivní rozhovor s vítězkou, která chystá hříšnou knihu
Soutěž Peče celá země zná vítěze! Po deseti týdnech klání a velmi napjatém posledním díle se… Číst dál
Online časopis o jídle
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Štramberské uši jsou cukrářským výrobkem z perníkového těsta, stočeného do tvaru kornoutu. Tradičně se pečou v moravském Štramberku a okolí již od 13. století na počest vyhnání Tatarů, kteří toto město obléhali. Pečou se z mouky, medu a koření, které jim dodává nezaměnitelnou chuť a vůni. Od roku 2007 se od EU dočkaly jako první potravinářský výrobek ochrany zeměpisného označení.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Citronová babetka (z Prostřeno)
Přidáno před 1 hodinou

Bostonský krémový koláč
Přidáno před 3 hodinami

Jelení medailonky s povidlovou omáčkou a domácí odpalované gnocchi (z Prostřeno)
Přidáno před 4 hodinami

Rýžový salát se zeleninou
Přidáno před 8 hodinami

Zadělávané kedlubny s cuketou
Přidáno 16. 5. 2022 15:54

Česnečka z Loštic
Přidáno 16. 5. 2022 13:48