Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 21 hodinami
„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 8. 5. 2024 22:20
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35
Poslední příspěvky
„Přeji hezký začátek týdne, dnes přišla na oběd dcera a spol…“ tara23, před 21 hodinami
„Simona Skolakova: Simčo, moc krásně jsi to napsala a je…“ MarcelaPa, před 23 hodinami
„Simona Skolakova: Simčo neomlouvej se, to je přece jedno,…“ tara23, 13. 5. 2024 10:43
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 59 minutami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 3 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 14 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 17 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 21 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno 13. 5. 2024 10:14
Přečtěte si Zobrazit více
Sladké, ale nekousat! Exotické tvrdé Bon Pari cucáme už od roku 1977
Jak doma uchovat čerstvé bylinky, aby vydržely dlouho svěží? Profíci mají jednoduchý, ale účinný trik s utěrkou
Kuřecí játrový guláš se žampiony: Krásně šťavnatá a měkoučká obměna české klasiky překvapí lehce pikantní chutí
17. 7. 2011 09:12
Asi nejlepší by bylo, kdyby každý sám na chvíli zapomněl na svoje zkušenosti a sám si představil, že chce nějaký moučník najít. Co vás v první chvíli napadne: hledat druh moučníku nebo druh těsta?
16. 7. 2011 22:43
16. 7. 2011 14:22
16. 7. 2011 14:07
Nebylo by marné udělat tzv. dva formuláře rozdělení /těsta-druhy/ a kdo bude chtít aktivně ať se vyjádří k určitému typu.Osobně zastávám názor (od Helly) spíš vyhovět méně zkušeným-podle druhů.Bude také jednodušší - výhledově- při vkládání receptů pro mladší autorky.Naši adminci jsou šikovní, jistě i tento oříšek nějak rozlousknou
Pečení považuji trochu za kumšt.Ze zkušenosti vím, když jsem vyměnila sporák plynový za elektrický, jak jsem sháněla informace o nastavení trouby pro různé těsto atd.,aby výsledek nešel do koše.A první 2-3 pečení nakukovala do trouby jak na TV
16. 7. 2011 13:17
16. 7. 2011 13:05
16. 7. 2011 12:51
16. 7. 2011 11:05
15. 7. 2011 22:56
15. 7. 2011 11:39
Já jsem si prohlédla dělení do podkategorií v knižních kuchařkách i na různých webech a porovnala s tím, co by mi vyhovovalo. Když chci něco upéct, tak vždycky alespoň rámcově vím základní údaje: 1. jaké mám suroviny, 2. kolik mám na to času, 3. k jakému účelu to peču. Něco jiného upeču ke snídani a něco jiného na oslavu, nebo když vím, že chci nějaké řezy, tak nerozlišuju, zda budou z piškotu nebo z třeného těsta. Tím nevylučuju to, že mě něco tady zaujme, udělám si čas a nakoupím suroviny, ale o tom teď tady nediskutujeme.
To, že některé tištěné kuchařky jsou děleny dle druhů těsta (v dnešní době už je jich velmi málo) tak to mi připadá, že je to pozůstatek z doby, kdy fungovaly jako "učebnice vaření". Byla to sice dobrá věc - nic jiného ani neexistovalo, ale nevím, zda se tím řídit i tady za účelem někoho zdokonalovat.
A navíc zcela jistě k tomu musí zaujmout postoj admini. Je jasné, že čím podrobnější dělení, tím pro uživatele lepší. Né už tak pro ty, co budou recepty vkládat a zcela jistě né pro ty dobré duše, které to po nás budou opravovat!
14. 7. 2011 23:18
Ono by se to mělo asi stejně podkategorizovat.Uvedu příklad:
varianta A - druh těsta : piškot - řezy
- bábovky
- kynutý - řezy
- bábovky
- listový - řezy
záviny
varianta B - typ moučníku: řezy - kynuté
- piškotové
bábovky - kynuté
- piškotové
záviny - kynuté
- piškotové atd.
Ať to bude jak chce,jde především o nejjednodušší vyhledávání .
Já si stejně myslím,že by se ti,kdo neznají základy pečení moučníků , měli učit od zkušených,od těch kdo je znají.Obrácený postoj ,,podřídit" se těm ,kdo neznají druhy těst(to tím nechci říci, že je to něco degradujícího či špatného,nejsou samy a nebyl jsme nikdo lepší),je cesta ne příliš šťastná.Ono zase rozlišit druhy těst, neni nic složitého,chce to jen trochu zkušeností.To ještě dělení jestli kynuté v míse či zadělání droždí přímo do těsta či kynutí v troubě je ve výsledku jedno.To už bych asi nedělila(hůř by se zase zařazovalo při vkládání receptu),ale pokud by to šlo technicky,ještě trochu víc rozšířit,o to by to bylo lepší vyhledávání.
V každém případě je každý názor přínosný,děláme to pro sebe a pro tyto stránky.
14. 7. 2011 22:22
14. 7. 2011 21:32
A určitě dojde k dohadům o názvech moučníků podle tvaru, to je jasné, záleží prostě na jazyku a pojmenování v té určité rodině -ale k tomu dojde, ať se zvolí jakákoli varianta . nikdy nebude 100% spokojenost. Takže spíš ještě vymýšlet varianty.
Nadja - taky bych řekla u těch kynutých, nějak vyznačit, zda kyne, nekyne apod. - tam je těch možností taky dost
12. 7. 2011 23:15
12. 7. 2011 23:14
Předchozí 1 … 12 13 14 15 16 17 Další