Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žravé řezy

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majka

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Nadýchaný piškotový korpus, svěží smetanový krém a ovocné želé. Také se můžete po takových moučnících utlouct? Ne nadarmo se jim říká žravé řezy. K dokonalosti je doladí přidání libovolného ovoce, ať už čerstvého nebo kompotovaného.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 148 kJ /
3 621 kcal
Bílkoviny77,85 g
Tuky159,80 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,69 g
Sodík 794 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy465,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 2: Žloutky šleháme s cukrem do světlé pěny, pak přidáme horkou vodu a šleháme ještě 1 minutu. Krok 3: Pak přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 4: Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180 °C asi 20-25 minut. Necháme vychladnout. Krok 5: Do mísy dáme smetanu, zakysané smetany a moučkový cukr. Krok 6: Ušleháme hladký krém, který vmícháme do želatinového ztužovače, připraveného podle návodu na sáčku. Krok 7: Do krému přidáme pokrájené ovoce a natřeme ho na vychladlý moučník. Šťávu z kompotu dolijeme, abychom měli 250 ml tekutiny a připravíme dortové želé podle návodu. Krok 8: Necháme ho prochladnout a nalijeme ho na smetanový krém. Necháme v lednici alespoň 2 hodiny ztuhnout.

Zveřejněno 6. 4. 2008

Poznámka autorky majka

Toto množství je na velký plech s vyššími okraji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žravé řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qvR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žravé řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qvR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Podobné řezy jsem dovezla do práce včera na sportovní den v našem domově pro seniory.Sklidily velký úspěch,což samozřejmě potěšilo.:-)Piškotový plát potírám tence marmeládou a ke kysané smetaně přidávám UŠLEHANOU šlehačku a ještě kostku jemného tvarohu.Nejprve krátce ušlehám tvaroh a kysanku a pak jen vmíchám šlehačku.Natřu na piškot,pokladu ovocem a nechám v chladu,klidně i v mrazáku,než si nachystám želatinu.Poleju a podávám.Pozn.-na studeném ovoci želé rychleji ztuhne.

:yes:

Tohle vypadá slibně. Vyzkoušíme - uvidíme. Upeču v sobotu.

výborné řezy...mňamka:yes::yes::yes::yes::yes:

K bodu 6 - šlehačku už našlehanou, nebo teprve ušlehat s tou zakysanou najednou ? Jde to vůbec ?

Iva: já ji ušlehala s kysanou smetanou...

Moc dobré !! :yes:

vinikajicíííííííí :yes: rezy,uplnese po nich zaprasilo:-)):-)):-)):-)):-))

jsou moc moc moc mnam
:-D:-D:-D:-D:-):-):-):-):-):-K:-K:-8:-8:-K

Já tyto řezy peču už několik let,jsou naše jedny z nejoblíbenějších :-p.Můj muž si je přeje pokaždé,když slaví v práci narozeniny nebo svátek a vždy s nimi sklidí úspěch a řezy hned zmizí :-):-!:-!:yes:.Zřejmě ten název-žravé-nedostaly nadarmo.Vyzkoušeli jsme mandarinky,ovocnou směs i ananas (vše kompot)a je to prostě nˇaminka.Zrovna tenhle víkend se na ně chystám:yes:

Naprosto vynikající řezy, zařazuji do pravidelných moučníků :-) Udělala jsem s ananasem z kompotu, příště možná dám malinko méně cukru, ale opravdu dokonalé,lahodné a i po pár dnech piškot stále měkoučký :yes::-):-K

Včera večer, jsem Váš moučníček vyzkoušela, dnes je 6.30 hod ráno a je tam půl plechu, asi máme doma skřítky :-)) Je opravdu výýýborný. Neměla jsem ztužovač, dala jsem tam kousek másla, taky to drží výborně. Fakt skvělá :-D:-D:-D yes::yes:

Výborné, jen je mám ráda s tvarohem :-) Dneska je asi upeču :-p

opravdu bezva,jak moje drahá polovička nemá rád smetany a různé jak on říká patlaniny,tak tentokrát ,,sežral" půl plechu...:yes:

ty růžoví jsou:-D:-))jenže, když jsem je viděla po prvé tak mě připadaly:no::-((:-// a teď jsou:-):yes:

Jsou výborné :yes::yes::yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
želatinové řezy, žravá buchta s ananasem, rezy, žravá buchta s pudinkem, prostřeno jahodové řezy, prudce žravá buchta, žravá buchta prostřeno, nugátové lahodné řezy, žravéřezy, žravá buchta recept s ananasem, vynikající řezy, žravý koláč, lahodné řezy, řezy a buchty, prostřeno jahodové řezy recepty, recept na zravou buchtu, zelatinove zakusky, výborné nugátové řezy, želatinový dort, želatinový řez

Suroviny:
cukr krupice, mouka hladká, vejce, voda, prášek do pečiva, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, ovoce kompotované, ztužovač želatinový, cukr moučkový, želé dortové, ovoce kompotované, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu