Lososové filety Wellington

Ryby Doba přípravy: 35 minut 2 názory

Ryby Doba přípravy: 35 minut 2 názory

Suroviny 2 porce

2 porce lososa
citron
sůl
pepř
200 g baby špenátu
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 pórek (bílá část)
1 lžíce přepuštěného másla
1 listové těsto rozválené
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve špenát spaříme, necháme okapat a nakrájíme. Na oleji v pánvičce zpěníme cibuli a česnek, nasekané najemno, přidáme špenát, osolíme, opepříme, promícháme a krátce podusíme. Dáme stranou na talířek.
    Do stejné pánvičky dáme máslo (když nemáme přepuštěné, přidáme k máslu lžičku oleje) a na něm orestujeme očištěný a nakrájený pórek, osolíme a opepříme.
    Předehřejeme troubu na 190° C.

  2. Porce lososa zbavené kůže osolíme, opepříme a zakapeme citronem z obou stran. Z rozbaleného těsta odkrojíme 6-8 tenkých proužků (z užší strany) na ozdobu, zbylé těsto překrojíme na 2 obdélníky.
    Na každý obdélník k jednomu delšímu kraji umístíme polovinu vychladlého špenátu, na ten položíme lososa a poryjeme pórkem.

  3. Přeložíme přes takto upravené porce těsto a vytvoříme záviny, dobře přitiskneme krátké strany, aby při pečení šťáva nevytékala. Pak záviny několikrát propíchneme vidličkou, aby mohla unikat pára a dáme přes ně odříznuté proužky těsta (není to nutné), pomažeme rozkvedlaným vejcem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 20-25 minut (podle trouby).
    Podávat lze samotné pouze se salátem nebo s různě upraveným bramborem a salátem.

Komentáře k receptu Lososové filety Wellington