Mléčné bary - mlíčňáky
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 1 hodinou
„Mražení jídla “ Sabule77, 1. 6. 2024 20:55
„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25
Poslední příspěvky
„Hezký den u nás se dojídalo od včera kuře na žampionech…“ Simona Skolakova, před 1 hodinou
„Hezké pondělní odpoledne , dnes jsem k obědu uvařila krůtí…“ MarcelaPa, před 3 hodinami
„tara23: tak, Věrko, manželovi jsem ukázala tvojí fotku a…“ MarcelaPa, před 3 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Osvěžující poháry s mraženými borůvkami
Přidáno před 2 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 8 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 10 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky natáhnou báječnou chuť od švestek i máku. Rozpuštěné máslo pak dovede pokrm do gastronomického nebe
Ořechové trubičky: Lahodné cukroví plněné máslovým krémem s kapkou rumu je úžasně vláčné a bude ozdobou vánočního stolu
Prapodivná kuchyně starých Egypťanů zahrnovala chleba s pískem i zeleninu vařenou v medu
13. 2. 2016 12:41
12. 2. 2016 11:54
12. 2. 2016 00:53
11. 2. 2016 19:15
11. 2. 2016 18:08
No však také byl hit, písnička od Drobného o mléčném baru
No už jsou to bohužel jen vzpomínky
11. 2. 2016 16:11
Prodávali tam máslo na váhu, mléko nalévané z konve a další produkty, na které už si nevzpomínám.
11. 2. 2016 15:16
11. 2. 2016 13:05
Jinak cukrárna v LBC mi vždycky připomene naprosto úžasný a nezapomenutelný griliášový pohár. Do dnes na něj ráda vzpomínám a strašně ráda bych okusila tu unikátní chuť griliážového drobení a griliášové polevy s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou
11. 2. 2016 12:07
Ráno bylo vždy narváno neb žáci a študáci tam chodili na snídaně, v rychlosti se dopisovaly (někdy i opisovaly)úkoly, srazíky před nějakou výpravou, maminky s dětmi měly také pré.... Taky na to s nostalgií vzpomínám
U nás tu Jizeru před nedávnem koupil místní podnikatel (ve fotbale, tedy zazobaný) a prohlásil, že chce obnovit vše, co tam kdysi bylo - tedy i sortiment mlíčňáku. No tak se necháme překvapit
11. 2. 2016 11:51
11. 2. 2016 11:16
S kamarádkou jsme si na ně nedávno nostalgicky zavzpomínaly, jak byly fajn, přívětivé, voňavé. Mohli jste tam zajít kdykoliv během dne, nejen na snídani. Otevíraly snad nejdřív ze všech obchodů a našli jste je snad v každém městě po celé republice. V Praze byl nejznámější ten na Václaváku, na druhém konci bloku pod Domem potravin, kousek pod Koněm, tedy na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice.
Chodívali jsme tam hlavně na mléčné koktejly, ale i na mléko, ať teplé či studené a také na kakao - a k němu sladký šáteček nebo koblihu. Kdo neměl chuť na sladké, dal si smaženku, chleba s máslem a několika druhy sýrů nebo nazdobené chlebíčky, či nějaký ten salát s pečivem. A ceny byly lidové.
Bylo to sice občerstvení na stojáka, ale bylo tam milo a příjemně.
Bylo možno si tady koupit i něco domů - třeba sýry, pečivo, mléko a to obvykle zde bylo k dostání i večer, když jste ho jinde už nesehnali.
Dodnes si vzpomínám, že jsem si tam chodila pro tavený sýr s čokoládou - byla to nezvyklá, ale dobrá kombinace chutí - byl to dovoz z Ruska, bohužel netrval dlouho.
Škoda, že mléčné bary zanikly.