Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla

Elisa194 Kuchařka: Elisa194

Doba přípravy: cca 2 hodiny Hovězí maso 21 názorů

Suroviny

60 dkg hovězí přední bez kosti
2 lžíce oleje
2 cibule
4 stroužky česneku
střední konzervička rajčatového protlaku
sůl
pepř
3 dcl lepšího bílého vína
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso, prolisovaný česnek a orestujeme.

  2. Přidáme sůl, pepř, protlak a zalijeme bílým vínem.

  3. Dusíme na půl pokličky, mírně, bez páry.

  4. Sós musí zahustit (tzn. nepřeléváme, raději doléváme)cca 2 hodiny dle stáří masa. Příloha: tarhoňa (těstovinová rýže), rýže nebo těstoviny

Poznámka

ryzlink rýnský je moc kyselý - nedoporučuji

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 073 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla

  • ne.ver ne.ver

    Hotovo, snedeno, bylo to dobre. Diky za inspiracku.:yes:

    Odpovědět

  • Chantelle Chantelle

    Dala jsem cervene portske a je to ohromne dobry. Nedavno jsem delala podobny recept, jen tam nebyl protlak, navic vyvar a mrkev a peklo se prikryte a vcelku v troube. Tohle je ale lepsi. Diky:yes:

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Mně se to moc nepovedlo 8-(

    Odpovědět

  • kamilio kamilio(neregistrovaný)

    Do burgundy se dává především mrkev a žampiony. Někdo dává další zeleninu, ale většinou je do všechno moc a moc jedlé.:-)

    Odpovědět

  • hazel hazel

    casino:Rado se stalo!!!! Dobrych rad neni nikdy dost(ha ha ha)

    Odpovědět

  • casino casino

    :-D
    hazel:
    Díky za radu!
    Já používám bílé a už chápu, proč za mnou sousedka nejde a nejde...:-D

    Odpovědět

  • hazel hazel

    Ted jsem dovarila tento vynikajici recepis z hoveziho masa. Ja jsem pouzila cervene vino a zkutecne je to velice dobre. Mam otevrene okno a soused prisel za mnou co to varim ,ze to tak krasne voni az k nim na zahradku. Dekuji za zverejneni tohoto recepisu, urcite to nedelam naposledy.

    Odpovědět

  • Petr Náhlý Petr Náhlý(neregistrovaný)

    Dajda:
    Opravuji, hledal jsem v madarské nejuznávanější kuchařce a máte pravdu.
    Maminka vždy říkala, že do hovězího třeba dát červené.
    Vidím, že ne vždycky...

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Petr Náhlý: Burgundský guláš Václava Havla se opravdu dělá s červeným, je to skvělé jídlo, ale tokáň by měl být s bílým, jak píše autorka, raději sladším.

    Odpovědět

  • Petr Náhlý Petr Náhlý(neregistrovaný)

    Nevěřím, že to bylo s bílým vínem. Do tmavého masa se vždy dává červené (nap. Boeuf bourguignon atd.)

    Odpovědět

  • Prima Mama Prima Mama

    Zítra vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • veruuu veruuu

    Mňááááááám:-p Opravdu dobrota veliká!!!

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    I ja jsem vyzkousela a moc take jsme si moc pochutnali. Ocenuji predevsim prijemnou chut spojeni rajcat a vina. Davam bodika :yes:13:yes: a pridavam tez fotku.:-K

    Odpovědět

  • Vitek Vitek

    Dnes jsem zkoušel a je to vážně dobrota. :-p Dávám boda. ;-)

    Odpovědět

  • petranovakova petranovakova

    tak tohle je dobrotka...taky ho dělám akorát teda dávám mín vína a dávám nakonec do omáčky ještě trochu sterilizované papriky :yes: Zrovna dnes se na něj chystám tak už slintám:)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hovězí tokáň hovězí tokáň recept tokáň hovězí nudličky na víně pokrmy z hovězího masa hovězí tokáň, těstoviny recept hovězí tokán hovězí guláš na víne hovězí na víně hovadzi tokan tokáň recept hovězí maso na bílém víně hovezi na bilem víně hovezi tokan testoviny pokrmy z hovězího jídla z hovězího masa tokáň hovězí jídlo z hovězího recept na hovězí tokáň jídla z hovězího

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít