Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla

Elisa194 Kuchařka: Elisa194

Doba přípravy: cca 2 hodiny Hovězí maso 21 názorů

Suroviny

60 dkg hovězí přední bez kosti
2 lžíce oleje
2 cibule
4 stroužky česneku
střední konzervička rajčatového protlaku
sůl
pepř
3 dcl lepšího bílého vína
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso, prolisovaný česnek a orestujeme.

  2. Přidáme sůl, pepř, protlak a zalijeme bílým vínem.

  3. Dusíme na půl pokličky, mírně, bez páry.

  4. Sós musí zahustit (tzn. nepřeléváme, raději doléváme)cca 2 hodiny dle stáří masa. Příloha: tarhoňa (těstovinová rýže), rýže nebo těstoviny

Poznámka

ryzlink rýnský je moc kyselý - nedoporučuji

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 149 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla

  • ne.ver ne.ver

    Hotovo, snedeno, bylo to dobre. Diky za inspiracku.:yes:

    Odpovědět

  • Chantelle Chantelle

    Dala jsem cervene portske a je to ohromne dobry. Nedavno jsem delala podobny recept, jen tam nebyl protlak, navic vyvar a mrkev a peklo se prikryte a vcelku v troube. Tohle je ale lepsi. Diky:yes:

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Mně se to moc nepovedlo 8-(

    Odpovědět

  • kamilio kamilio(neregistrovaný)

    Do burgundy se dává především mrkev a žampiony. Někdo dává další zeleninu, ale většinou je do všechno moc a moc jedlé.:-)

    Odpovědět

  • hazel hazel

    casino:Rado se stalo!!!! Dobrych rad neni nikdy dost(ha ha ha)

    Odpovědět

  • casino casino

    :-D
    hazel:
    Díky za radu!
    Já používám bílé a už chápu, proč za mnou sousedka nejde a nejde...:-D

    Odpovědět

  • hazel hazel

    Ted jsem dovarila tento vynikajici recepis z hoveziho masa. Ja jsem pouzila cervene vino a zkutecne je to velice dobre. Mam otevrene okno a soused prisel za mnou co to varim ,ze to tak krasne voni az k nim na zahradku. Dekuji za zverejneni tohoto recepisu, urcite to nedelam naposledy.

    Odpovědět

  • Petr Náhlý Petr Náhlý(neregistrovaný)

    Dajda:
    Opravuji, hledal jsem v madarské nejuznávanější kuchařce a máte pravdu.
    Maminka vždy říkala, že do hovězího třeba dát červené.
    Vidím, že ne vždycky...

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Petr Náhlý: Burgundský guláš Václava Havla se opravdu dělá s červeným, je to skvělé jídlo, ale tokáň by měl být s bílým, jak píše autorka, raději sladším.

    Odpovědět

  • Petr Náhlý Petr Náhlý(neregistrovaný)

    Nevěřím, že to bylo s bílým vínem. Do tmavého masa se vždy dává červené (nap. Boeuf bourguignon atd.)

    Odpovědět

  • Prima Mama Prima Mama

    Zítra vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • veruuu veruuu

    Mňááááááám:-p Opravdu dobrota veliká!!!

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    I ja jsem vyzkousela a moc take jsme si moc pochutnali. Ocenuji predevsim prijemnou chut spojeni rajcat a vina. Davam bodika :yes:13:yes: a pridavam tez fotku.:-K

    Odpovědět

  • Vitek Vitek

    Dnes jsem zkoušel a je to vážně dobrota. :-p Dávám boda. ;-)

    Odpovědět

  • petranovakova petranovakova

    tak tohle je dobrotka...taky ho dělám akorát teda dávám mín vína a dávám nakonec do omáčky ještě trochu sterilizované papriky :yes: Zrovna dnes se na něj chystám tak už slintám:)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hovězí tokáň hovězí tokáň recept tokáň hovězí nudličky na víně pokrmy z hovězího masa hovězí tokáň, těstoviny hovězí na víně recept hovězí tokán hovězí guláš na víne hovadzi tokan hovezi na bilem víně tokáň recept hovězí maso na bílém víně pokrmy z hovězího hovezi tokan testoviny jídla z hovězího masa tokáň hovězí hovězí tokáň na červeném víně jídlo z hovězího recept na hovězí tokáň