Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak neutralizovat mastnotu ze smažení ve vzduchu?

janahlavinka: Stačí i "lógr", pokud je ho víc. Vyndám sedlinu z kávovaru, přesypu ho do misky a misku postavím do kuchyně. Velmi pomůže i v ledničce.

Osvědčilo se mi:
Ocet
Pokud se nepříjemného zápachu nezbavíte, dejte do místnosti, kde se smažilo, misku s jablečným octem smíchaným s jedlou sodou a kávovou sedlinou. Otevřete okna, nechte vzduch proudit a nechte tyto ingredience, které pach účinně pohlcují, vykonat svou práci.

uklizenydomov.cz/jak-se-zbavit-zapachu-ze-smazeni/

janahlavinka: Já dávám na sporák do rendlíku s vroucí vodou celou skořici a do pánvičky s malým množstvím tuku pár kousků pokrájené mrkve(rada od mé babičky):-8
Na internetu jsem našla také nějaké dobré rady,tak snad se budou hodit;-)www.bydlimekvalitne.cz/jak-se-zbavit-zapachu-ze-smazeni-pomuzou-avivaz-skorice-i-obycejny-ocet

Taky jsem řešila tento problém, ale vyřešila, mám spíž s oknem, pod ním je skříňka na míru a na ni je jednoploténka na smažení placek, palačinek a klasická fritéza. Takže otevřu okno a pustím přídavný ventilátor a smažím vesele. Zavřu dveře, občas jdu na kontrolu.Taky mi vadila hučící digestoř a nelibý pach v kuchyni.

Blíží se vánoční smažení, tak by mě zajímalo, jestli máte nějaký zajímavý tip na neutralizaci pachů ze smažení, přeci jen člověk nemusí celý večer větrat. Četla jsem třeba vařit v hrnci vodu s citrónem.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek