Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

a ja idem po dlhom case medzi ludi...manzel je obdoba toho zizalinho, 5 rokov sme boli doma, ale konecne uz priatelom odrastli deti do takej miery, ze mozu byt na silvestra same a tak rodicom poodpadavali gule z noh;-) mame hromadneho silvestra bude tam cca 25 ludi. o jedlo a pitie sa starame sami, takze kazdy prinesie nieco, ja som napieklahttp://toprecepty.cz/recept/2623-prdelky/
a zajtra upeciem http://toprecepty.cz/recept/2475-netradicna-pecena...
bude tam 20 kilo majonezoveho salatu, kapustnica, studeny bufet...no od hladu neumrieme..a od smadu si myslim, ze veru tiez nie;-)
no a zajtra na obed zvrtnem cierneho kubu

Ale k obědu bude jedna z mých specialit s bramboráčky, doufám, že to stihnu vyfotit a napsat recept;-)

No, my bohužel trávíme Silvouše doma, sami s holkama, zatím nemají únikové spády. Kde jsou ty doby, kdy jsem nebyla jedinej víkend doma...:-S Mám muže moc hodného, domácí typ, leč trochu pecivála:-O A konzervativního k tomu. Takže obligátní chlebíčky, 2 druhy jednohubek ( nivové a křenové), pět balíčků pražených mandlí. Víc chystat nebudu, nesnědli bychom to. Jen asi letos po dlouhé době Sýrový křemenáč, recept tu je, abych ho mohla vyfotit.:-D

jinak holky, co chystáte na Silvestra k večernímu pohoštění?

...tos mě fakt rozesmála :-D:-D:-D...

Smažené syrečky milujeme, ale dělám je pouze v létě v mé letní kuchyni venku a i to je dost síla, jednou přišli sousedi, jestli nám nehoří nějaká elektřina, že něco divně smrdí:-D:-D

Tak co se týče vaření tak jsem se nyní 2 dny ulejvala, včera jsme byli na návštěvě a dnes na menším výletě, tak jsme navštívili hospůdku v Třeboni a já si poprvě v životě pochutnala na smažených syrečkách (doma je připravovat nemůžu :-) )

Cathleen, prosím tebe, jak si doma ten kefír děláš? Už jsem o tom slyšela a přemýšlela a tak nějak nevím, jestli do toho jít. Jestli to budu umět, jestli s tím není moc práce a starostí a levněji to vyjde asi každopádně. V okolí žádnou dobrou mlékárnu nemáme a tak pořád nevím :-8

cathleen, niet nič lepšie ako kyslé mlieko, acidofilné, kefír. Skúšala som doma, aj jogurty, ale keďže my máme na východe výbornú, priam vynikajúcu mliekáreň v Sabinove ( značka SABI ), tak to už neskúšam, kúpim hotové, je to neskutočná chuť, jogurty žiadna želatína, ale poctivé živé baktérie...super kvalita za rozumnú cenu. Iné značky majú u nás slabší odbyt, v obchodoch Agro-Milk je vždy nával. Pozri http://www2.milkagro.sk/index.php?page=0

Maris, já taky dávám uzeninu - buď klasickou klobásu, nebo opečeného špekoňa, nebo i luncheon meat vedle. Ale zamíchat to dovnitř, taky nemusí být špatné (o kastrůlek míň ;-))

to maruska.humlova - jakou náplň?????:-O:-O Bramborové knedlíky milujeme, prosím prosím, hoď inspiraci (třeba i bez fotky)...;-);-)

Světlanko, přes ně tak:-) Jinak už je tady od Helly,http://www.toprecepty.cz/recept/2720-nastavovana-k... já ale uzené / uzeninu / dávám vedle ;-)

Už se těším,až začnu vkládat moje recepty na vaření.Koukám,že to tady jede jak na běžícím pásu.Každý den nové recepty,nějak to nestíhám:-D:-D:-D

Ahoj,přeji krásný den.Tak jsem se dneska rozhodla udělat plněné bramborové knedlíky.Až je nafotím,pošlu foto i recept.Dělám jinou náplň.:-*

Maris, nechceš sem vložit recept na nastavovanou kaši?;-) Já dělám rozmačkané brambory, kroupy, česnek, majoránka, hodně omastit...je to ono?:-O A tady ten recept není. Nechci ho vkládat sama, když si se zmínila ty:-8

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 8 hodinami

„Jak odstranit starou fotku u receptu?“ StandaCB, před 9 hodinami

„Přání a gratulace“ maris, 17. 5. 2024 06:05

Marie

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli