Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Blue drink

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

16. 6. 2011 22:48

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Příprava tohoto drinku je hlavně pocitová záležitost. Zvolte si jakou skleničku chcete a sami zvažte jaké množství /i jaká barva/ by vypadalo dobře. Přesné poměry jsou u tohoto tipu receptu myslím zcela zbytečné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

anna-1966

3. 7. 2011 17:19

"BEZ SZTUCZNYCH BARVNIKÓW"- přírodní barvivo

Pralinka.S Pralinka.S

23. 6. 2011 09:22

Iriska: Já používám galaretku od značky "Wodzislaw" a ještě se mi nestalo aby se mi něco obarvilo. Od "Biedronki" jsem nezkoušela.

Iriska Iriska

22. 6. 2011 17:01

Tak já mám galaretku od firmy BIEDRONKA a teď se dívám, že tam je dokonce napsáno "BEZ SZTUCZNYCH BARVNIKÓW". Neumím polsky, ale připomíná mi to jako bez barviv. Manžel přitáh domů ještě angreštovou a pomerančovou. No já snad jenom pro zajímavost obětuji ještě 2 misky, jestli mi zoranžoví a zezelenají. Podle toho uvidím co v nich asi je.

Pralinka.S Pralinka.S

22. 6. 2011 14:55

Merylas: Jak jsem již mnohokrát psala, mě to rozmíchat šlo, a když to nejde tak hold to bude hlavně ozdoba (nově to také máme v sekci zdobení);-)

Merylas Merylas (moderátorka)

21. 6. 2011 23:49

Pralinka.S: Já taky nevím, věřila bych jen tomu, že se rozmíchá jedině v tom případě, že se zalije teplou tekutinou. Ale tady to nepřipadá v úvahu. Jen pro Tvou informaci - tu poslední nevypitou skleničku mám ještě v kuchyni na lince a stalo se to, že celý obsah jen zrosolovatěl, zhruba po 10 hodinách. K pití to nijak neláká a připománá mi to konzistencí nějaký gel, trošku řidší než např. na vlasy. Prostě od samého začátku jsem si myslela, že se to buď pak sní lžičkou nebo se to nechá tak. Je to hlavně pro efekt.

Pralinka.S Pralinka.S

21. 6. 2011 21:04

Merylas: Jo tak to máme stejné. Že by to bylo podnebím? :-D I když já jsem zrovna u rodičů na Severní Moravě takže i to by sedělo. Tak teď už fakt nevím?

spagetka spagetka

21. 6. 2011 19:20

chocolate:jo táák, Eliz uteklo písmenko, no, zas jsem chytřejší;-);-) - to je zábavy u galaretky :-D:-D:-D

chocolate chocolate

21. 6. 2011 19:19

spagetka:Beefeater je gin a výborný:-!
Eliz:yes:

spagetka spagetka

21. 6. 2011 19:17

Eliza:Já zas nevím, co je Beefeetr a taky žiju ;-):-D:-D:-D:yes::yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

21. 6. 2011 19:15

Pralinka.S: Té modré posílám foto a ta červená byla Gellwe.

Eliza::-D:-*

Eliza Eliza

21. 6. 2011 19:05

Téda:-D;-), vy s tím chlastem naděláte...:-D:-D Já bych si nalila panáka Beefeetra, zalila indiánským river tonikem a modře si třeba vymalovala pokoj...;-)

Pralinka.S Pralinka.S

21. 6. 2011 19:01

Iriska, Merylas: Můžu se zeptat jakou značku galaretky použiváte? Jestli třeba v tom není háček. Mě galaretka zatím nic neobarvila a v drinku se rozmíchat dala (samo, že ne uplně do hladka, ale hrudečky byly velice jemné takže se pit dala).
Každopádně, pokud se galaretka nedá rozmíchat tak tam prostě zustané pro parádu ;-)

Pralinka.S Pralinka.S

21. 6. 2011 18:55

HankaPu: Děkuji moc, to je příjemná změna :-K

Merylas Merylas (moderátorka)

21. 6. 2011 18:05

Pralinka.S: Ve své odpovědi píšeš, že pokud bude želé dole ve sklenici zalité a bude minimálně 1 hodinu stát při pokojové teplotě, tak v takové kombinaci povolí vždy.
Po mých předchozích zkušenostech jsem tomu nevěřila, ale opět jsem vyzkoušela. V mém případě nepovolila ani po 3 hodinách. Použila jsem jinou barvu, vypadalo to celkem hezky, želé ve skleničce jsem dala ztuhnout do chladničky, pak zalila a upíjela, měla jsem tři a dbala jsem na to, ať je želatina pořád zalitá. Gin i Tonic jsem měla taky v chladničce, pak jsem už po dobu těch 3 hodin nechala taky při pokojové teplotě. Pak jsem si nalila čtvrtou skleničku, chtěla želé rozmíchat a nešlo to. Prostě jen lžičkou vykrajovat, kusy želé plavaly v drinku, prostě nešlo to. Přidávám foto. Něco děláme rozdílně, že Tobě to jde už po hodině, ale nevím co, zkoušet už to nebudu.
Nic to nemění na tom, že pro oko vypadá drink dobře a určitě tento nápad a recept někdo využije.

bumbala

21. 6. 2011 16:45

Fotky od Pralinky moc hezke - vsechny, je moc dobra v tehle oblasti. Ale konzumovat tu syntetickou barevnou gumovou zalezitost?Spis je to pro efekt,jak pro konzumaci.A prodavacce tehle syntetiky kazda reklama pomuze, ze jo.

1 2 3 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: curacao drink drink curacao jednoduché drinky modrý drink curacao drinky drinky s curacao galaretka prodej drinky z curacao curacao blue recept blue curacao recept drink s curacao drink z curacao drinky recepty drink z curacaa zdobeni drinku drinky curacao curacao recept blue curacao recepty cukroví pátková zlatka pečení cukroví zlatka pátková

Suroviny: galaretka, gin, tonic

TopRecepty.cz

Blue drink

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9RN