

Plátky panenky na másle
Suroviny
- 600 g vepřové panenky
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- česnek
- 1 cibule
- máslo
- hladká mouka
- olej
Postup přípravy receptu
Vepřovou panenku odblaníme, nakrájíme na plátky, rukou je lehce poklepeme. Maso z obou stran osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou a potřeme utřeným česnekem.
Cibuli nakrájíme na kostičky, v pánvi rozehřejeme olej s máslem a na mírném ohni cibuli osmažíme do světle hnědé barvy, pak vložíme plátky masa, které opečeme z obou stran.
Pánev přikryjeme poklicí a chvilku maso podusíme ve vlastní šťávě, potrvá to jen pár minut.
Měkké plátky vyděláme z pánve, do šťávy ponoříme plátek másla, který jsme obalili v hladké mouce, pořádně rozmícháme a necháme provařit 15 minut, dochutíme dle své chuti, pak plátky masa vložíme zpět a prohřejeme je.
Poznámka od kuchařky
Jako příloha se hodí šťouchané brambory, které polijeme máslovou šťávou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plátky panenky na másle
-
Díky za zajímavý recept, v nejbližší době vyzkouším
-
Tento recept mi nějak unikl, líbí se mi
-
lulu: v receptu píši, že se maso dusí jen pár minut, nevím jak může být suché, ledaže by se vysušilo dlouho tepelnou úpravou a taky nechápu, proč šťáva byla magová, když v receptu o magi není ani zmínka.
Myslím si, že chyba bude někde jinde, nikoliv v mém receptu -
tak ja jsem to skusila maso trošku suché ale dobré ale ta štáva se mi nepovedla udělalo jse mi to takové magové ale možná na druhý pokus to vyjde
-
Krásné
-
moc pěkné
-
mňaaaaam
, ukládám
-
Tohle bude dobrota
-
Moc pěkný recept
+
-
Krásný recept
+