jak na výstřižky a poznámky k receptům
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Jajajajaapaja, před 36 minutami
„Mleté maso “ Veruncicka, před 20 hodinami
„Přání a gratulace“ mika59, před 22 hodinami
Poslední příspěvky
„tara23: já do nich přidávám badyán, skořici, hřebíček ,…“ Jajajajaapaja, před 26 minutami
„Zdravím dievčatá. U mňa dnes na terase neskorý obed z HF,…“ Julia Oskerova, před 2 hodinami
„Jajajajaapaja: někde jsem četla, že když se mixují seřídnou…“ tara23, před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
28. 9. 2010 21:23
A ešte v každej kabelke mám za hrsť papierikov s načmáranými receptami...Asi sa polepším, aby som z vás nemala mindráky...
A to nehovorím o obrovskej krabici vzorov a strihov na šitie, pletenie, háčkovanie...ale staré Burdy som nemilosrdne vyhodila. Na takéto veci je dobré sťahovanie a akčný manžel.
28. 9. 2010 20:46
28. 9. 2010 19:03
28. 9. 2010 17:45
Pokúšala som sa urobiť v tom poriadok, ale nedá sa...už mi to prerástlo cez hlavu...
28. 9. 2010 16:34
28. 9. 2010 16:30
28. 9. 2010 15:51
28. 9. 2010 14:59
28. 9. 2010 14:51
28. 9. 2010 13:49
28. 9. 2010 13:19
28. 9. 2010 13:11
28. 9. 2010 13:02
tak jsem si zavedla malý A5 šanon a euroobaly (závěsnými průhlednými deskami), do kterých si dané ústřižky a od známých opsané recepty vkládám.
má to několik výhod:
- mohu třídit podle jednotlivých kategorií a přidávat bez toho, že nové je vždy až na konci a vše se míchá (maso, moučníky...)
- kdykoli mohu vyhodit, co se mi neosvědčilo a nezničím si ostatní přilepené recepty - a naopak je dost místa na připsání případných postřehů a poznámek
- při vaření se občas stane, že na desky něco kápne...jednoduše otřu a text je nepoškozený, neumaštěný...
- díky třídění a rozdělení na kategorie se v deskách pohybuji tako na Topkách - otevřu např.kuřecí maso a mám tam všechny recepty společně
vím, že každý má svůj systém a každému vyhovuje něco jiného, ale možná nějaká začínající kuchařinka svůj systém teprve hledá a toto jí může pro začátek pomoci