Játrové knedlíčky do polévky

PajaG Kuchařka:

Polévky 41 názorů

520
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Suroviny

chlazená kuřecí játra
1 vejce
pepř
sůl
majoránka
česnek
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra zbavím žilek a rozmixuji je v mixéru, pak ještě přidám vejce a koření.

  2. Vyleju hmotu do misky a podle potřeby zahustím strouhankou.

  3. Mokrou rukou vytvaruji knedlíčky zavařím v horké polévce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Játrové knedlíčky do polévky

  • hosta hosta

    casino: to játro? jako to město? no prosím, ale "játru" je myslím překlep z "a" na "u":-)

    Odpovědět

  • Navir Navir

    casino: ano, máte pravdu, ale "rve" to uši při mluveném proslovu a "oči" při čtení:no: A pokud něco komentuji, tak bych měla ctít jazyk

    Odpovědět

  • casino casino

    monik.007:
    Ba ne, to není ostuda
    To je krajový výraz: (to) játro:-D

    Odpovědět

  • monik.007 monik.007

    misoska: Játru? :-D Pokud jste Češka, tak si dovolím Vás upozornit, že slovo játra je pomnožné a má tedy jen tvary množného čísla. Je ostuda, když člověk někde veřejně píše a má tam gramatické chyby. Ale to je skoro v každém druhém komentáři na internetu. Jen to slovo "játru" mi nedalo a musela jsem reagovat. Tak se nezlobte, berte to jako dobrou radu;-)

    Odpovědět

  • Oli Oli(neregistrovaný)

    Aby byly knedlíčky měkké a křehké, místo strouhanky nastrouhej na hrubém struhadle střídku z měkké veky.

    Odpovědět

  • PajaG PajaG(autor receptu)

    Petrik: Ale nezapomněla,podle mě je koření pepř a majoránka ne?:-))

    Odpovědět

  • Petrik Petrik(neregistrovaný)

    A jaké koření jsi zapoměl udat nebo napsat ty dovedo! Petrik

    Odpovědět

  • Reny Reny(neregistrovaný)

    Ahojky všichni,také raději vykrajuji lžičkou,do silného vývaru z kuřecí směsi na polévu,cca 1kg.Do polévky maso již nepřidávám,z toho si vyrobím výbornou kuřecí huspeninu,takže máme dvě různá jídla,jedno lepší než druhé.

    Odpovědět

  • dara dara(neregistrovaná)

  • Erika Erika(neregistrovaná)

    Já nechám na sádle zeskelnatět cibulku a přidám ji vychlazenou do naškrábaných jater, jinak stejné, tzn. sůl, pepř, vejce, majoránka,přidám ještě nasekanou čerstvou pažitku a petrželovou nať, rozdrcený česnek, strouhanka - méně strouhanky, aby zůstala chuť játýrek, namočím vždy malou lžičku do horké vřící polévky, naberu lžičku játrové směsi a dám do polévky a takto to opakuji až do prázdné misky od játrové směsi. Knedlíčky nejsou kuličky, ale takové jakoby hrudky, ale jsou o to chutnější než hustější kuličky s více strouhankou!;-)

    Odpovědět

  • misoska misoska(neregistrovaná)

    Játrové knedlíčky jsou fajn, já je dělám sice trošku jinak - mixuji vše dohromady - játru, vejce, česnek, cibuli, pak přidám pepř, sůl, majoránku, zahustím strouhankou a lžičkou hladké mouky. Mouku proto, že knedlíčky jsou tvrdší a hezky drží tvar, na chuti se nic nezmění. Můžete vyzkoušet. Taky jsem přestala dělat kuličky, ale házím je lžící do vroucí vody nebo protlačím přes sítko určené na halušky. Doporučuji:).

    Odpovědět

  • Dajda Dajda(neregistrovaná)

    pohis:A co se kouknout na suroviny. Postup je popsaný srozumitelně

    Odpovědět

  • pohis pohis(neregistrovaný)

    Už to vidím.....omlouvám se :-)

    Odpovědět

  • pohis pohis(neregistrovaný)

    Myslím,že i dítě by popsalo lépe postup než vy....kolik vajec atd....no že vám není hanba.

    Odpovědět

  • Moravák Moravák(neregistrovaný)

    jednoduché a dobré dělám je stejně už léta :yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo