HRAŠKA
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ magdalenka, před 2 hodinami
„PAMĚŤ“ DavidF, 16. 10. 2025 14:05
„Recept na piškot“ Veronika.Hrozna, 11. 10. 2025 13:09
Poslední příspěvky
„Dobré ráno, dnes budeme mať polievku z václaviek - ako…“ magdalenka, před 2 hodinami
„Dobry vecer, u nas polevka cizrnova s mrkvi a crouton,…“ hazel, před 14 hodinami
„Hezký den, u nás svítí sluníčko, ted mi Simča rozesmála😁. …“ tara23, před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
23. 12. 2012 17:30
50 g Hrašky a 250 ml vody 20 minut povaříme na hustou kaši, kterou necháme vychladit.
Několik typů na využití pomazánkového základu z Hrašky na sváteční stůl o Vánocích.
image003MAJONÉZA s Hraškou do BRAMBOROVÉHO salátu
Kelímek jogurtu nebo zakysané smetany rozmixujeme se dvěma lžícemi vychlazeného pomazánkového základu z Hrašky spolu se špetkou soli. Tuto základní majonézu podle potřeby dochutíme a použijeme všude tam, kde jsme zvyklí používat majonézu tradiční.
Koprový dressing na ŠTĚDROVEČERNÍ stůl
Kalíšek zakysané smetany nebo jogurtu rozmixujeme se lžící pomazánkového základu z Hrašky a soli. Přidáme jemně krájený kopr a znovu promícháme. Je to neuvěřitelně dobré na smaženou zeleninu nebo na květák či brokolici vařenou v páře.