HRAŠKA
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 51 minutami
„Mleté maso “ Veruncicka, 4. 9. 2025 21:05
„Přání a gratulace“ mika59, 4. 9. 2025 19:35
Poslední příspěvky
„Hezký den dnes zeleninová polévka a řízečky z panenky s…“ Simona Skolakova, před 53 minutami
„Dobré ráno, sme pozvaní na grilovačku, tam beriem čerstvo…“ magdalenka, před 2 hodinami
„Jajajajaapaja: já nechci nic, chci zachovat chut hrušek.…“ tara23, před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
23. 12. 2012 18:30
50 g Hrašky a 250 ml vody 20 minut povaříme na hustou kaši, kterou necháme vychladit.
Několik typů na využití pomazánkového základu z Hrašky na sváteční stůl o Vánocích.
image003MAJONÉZA s Hraškou do BRAMBOROVÉHO salátu
Kelímek jogurtu nebo zakysané smetany rozmixujeme se dvěma lžícemi vychlazeného pomazánkového základu z Hrašky spolu se špetkou soli. Tuto základní majonézu podle potřeby dochutíme a použijeme všude tam, kde jsme zvyklí používat majonézu tradiční.
Koprový dressing na ŠTĚDROVEČERNÍ stůl
Kalíšek zakysané smetany nebo jogurtu rozmixujeme se lžící pomazánkového základu z Hrašky a soli. Přidáme jemně krájený kopr a znovu promícháme. Je to neuvěřitelně dobré na smaženou zeleninu nebo na květák či brokolici vařenou v páře.