Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zamražování hub

tejaja: Jasne, ja od zacatku reaguji na prispevek ejajama, ktery doporucuje houby v pohode zamrazit na 2-3 roky .Osobne se mi to nezda irelevantni, naopak, bych rekla nebezpecne. A dalsi pisi, ze nevidi problem, ci delaji napodobne.

Teri s tím rosením během sušením souhlasím, to totiž dělal běžně i děda a třáta, takže taky rosím, jinak fakt malinko předvařím a pak strčím do mražáku

Jitkas:Nielen huby, ani ostatné potraviny, či už mäso, zelenina a íné nemožno v mrazáku skladovať donekonečna, to je logické. Všetko má svoju dobu spotreby. Takže diskutovať o 2-3 rokoch pri hubách mi príde irelevantné.

Trocha som sa poobzerala po internete ohľadom správneho mrazenia húb a našla som dôvod, prečo je správne tepelne huby pred mrazením upraviť.
http://hobby.idnes.cz/mrazeni-hub-pravidla-0re-/ho...

tejaja: Tez se mi nestalo, aby houby prezily sezonu v mrazaku. Ale kdyby nahodou k tomu doslo, rozhodne bych je vyhodila a nepouzivala 2-3 roky.

Severinka: sparené huby treba dobre prepláchnuť studenou vodou a nechať dobre odkvapkať a preschnúť, potom z toho nie ej beztvará hmota :-D;-)

tejaja:jo to máš pravdu, ale i moje pytlíky jsou docela placaté, pěkně z nich vyfouknu vzduch a pak je rovnám na sebe;-);-);-) Jednou jsem je taky povařila a jak říkala Irenka byla z toho taková celistvá hmota a špatně se s tím pracovalo, takto se syrovýma jen klepnu a ony se samy rozpadnou a odsypu si kolik chci;-);-);-)

Tak já houby řádně očistím nakrájím dám do mikrotenového sáčku a šup do mrazničky;-)Nepřevařuju, to jsem udělala jednou a měla jsem celistvý kus, ty moje jdou krásně oddělit a jsou jak čertsvé;-)

Jitkas: :-D:-D:-D nikdy 2 roky nemôžu vydržať, do nového zberu sa dávno zjedia :-D:-D:-D
Severinka:obváram ich z úsporných dôvodov, zaberú potom oveľa menej miesta v mrazáku ;-)

A já je ani nepřevařuju, jen pěkně propláchnu, nechám na sítě odkapat a šups s nima do mikrosáčků do mrazáku;-);-);-);-)Už mám jen jeden z loňska, protože s nima nešetřím a přidávámn do každé polévky a i pod maso , do rizota a podobně;-);-):-D:-D:-D:-D

Já mrazím stejně, nevydrží mi tedy nikdy déle než do další sklizně, ale věřím těm 2 letům to ano.

...nooo, v prví řadě musím říct, že dělám stejně - prostě houby převařím v slané vodě, ony se zmenší, zvláční a já je teda cpu do salámového nebo tlačenkového sáčku...vždy si elektrickým nožem uřežu kolik potřebuju a je fakt, že se nám stalo, že jsme měly houby v mražáku bez újmy dva roky (ale to je spíš výjimka, byla větší úroda), jinak je spotřebujeme podstatně dřív...:-)

tejaja: ovsem nechat houby 2-3 roky v mrazaku, se mi moc nezda. Vsude ctu(slova mikologu)- houby(i hluboce zamrazene), pouzit do pristi sklizne, coz tedy osobne dodrzuji.

Weslovod: Prečo keci ? :-O Ja mrazím huby podobne. Narežem, povarím vo vriacej vode 5 min, scedím, prelejem ihneď studenou vodou a nechám odkvapkať. Dám do mikroténovýcg sáčkov a šup do mrazáku. Vyberám, kedy potrebujem. Momentálne mám ešte v mrazáku cca 5 sáčkov podpňoviek ( václaviek ). A ešte žijeme, všetci :-D:-D:-D Nikto sa neotrávi, nemá prečo. Jedine, že by sme primiešali do sáčku jedovaté huby :-D:-D:-D

To jsou kecy,už by jsi byl dávno otrávený

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 1 hodinou

„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27

„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 5. 4. 2024 22:39

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více