Odpalované těsto - jak na to
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 29 minutami
„PAMĚŤ“ DavidF, 16. 10. 2025 14:05
„Recept na piškot“ Veronika.Hrozna, 11. 10. 2025 13:09
Poslední příspěvky
„Hezký den, u nás dnes vepřové plátky s česnekem a…“ tara23, před 29 minutami
„Julia Oskerova: Jani i mě si potěšila, chod častěji 😀“ tara23, před 34 minutami
„Jana Pá: Jani, potešila si ma,(a určite nielen mňa) svojou…“ Julia Oskerova, před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
10. 11. 2013 19:42
Pred časom som sa bavila o veterníkoch s tetou, ktorá skvele pečie a spomínala, že najlepšie je odpaľované cesto s olejom. Aj preto som bola zvedavá na vaše skúsenosti.
9. 11. 2013 10:43
9. 11. 2013 06:21
8. 11. 2013 19:57
Jinak čím víc vajec, tím je těsto hladší a lépe nabývá. Na obyčejné těsto třeba na knedlíky stačí 2 vejce, na jemné moučníky je jich třeba víc
Sama jsem zvědavá na další zkušenosti od jiných
8. 11. 2013 19:37
8. 11. 2013 17:45
Pozerala som si recepty na odpaľované cesto. Zistila som, že:
- niekto robí z mlieka
- niekto robí z vody
- niekto robí z masla
- niekto robí z rastlinného tuku
- niektor robí z masti = sádla
- niekto robí z oleja
- niekto používa hladkú, niekto polohrubú, dokonca som našla recept aj s hrubou múkou
Podľa vašich skúseností, aké je to najlepšie odpaľované cesto?
Ja som doteraz robila z vody, rastl. tuku a polohrubej múky.
Ďakujem za vaše rady a skúsenosti!