Odpalované těsto - jak na to
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 51 minutami
„Mleté maso “ Veruncicka, 4. 9. 2025 21:05
„Přání a gratulace“ mika59, 4. 9. 2025 19:35
Poslední příspěvky
„Hezký den dnes zeleninová polévka a řízečky z panenky s…“ Simona Skolakova, před 53 minutami
„Dobré ráno, sme pozvaní na grilovačku, tam beriem čerstvo…“ magdalenka, před 2 hodinami
„Jajajajaapaja: já nechci nic, chci zachovat chut hrušek.…“ tara23, před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
10. 11. 2013 20:42
Pred časom som sa bavila o veterníkoch s tetou, ktorá skvele pečie a spomínala, že najlepšie je odpaľované cesto s olejom. Aj preto som bola zvedavá na vaše skúsenosti.
9. 11. 2013 11:43
9. 11. 2013 07:21
8. 11. 2013 20:57
Jinak čím víc vajec, tím je těsto hladší a lépe nabývá. Na obyčejné těsto třeba na knedlíky stačí 2 vejce, na jemné moučníky je jich třeba víc
Sama jsem zvědavá na další zkušenosti od jiných
8. 11. 2013 20:37
8. 11. 2013 18:45
Pozerala som si recepty na odpaľované cesto. Zistila som, že:
- niekto robí z mlieka
- niekto robí z vody
- niekto robí z masla
- niekto robí z rastlinného tuku
- niektor robí z masti = sádla
- niekto robí z oleja
- niekto používa hladkú, niekto polohrubú, dokonca som našla recept aj s hrubou múkou
Podľa vašich skúseností, aké je to najlepšie odpaľované cesto?
Ja som doteraz robila z vody, rastl. tuku a polohrubej múky.
Ďakujem za vaše rady a skúsenosti!