Odpalované těsto - jak na to
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 14 minutami
„Komentáre k receptom“ veronika_straka, 22. 5. 2025 08:37
„“ Nadja, 7. 5. 2025 10:24
Poslední příspěvky
„Hezký večer 😊, dnes jsem k obědu uvařila ukrajinský boršč,…“ MarcelaPa, před 21 minutami
„tara23: Věrko, krůtí vinnou klobásu jsem si koupila na…“ MarcelaPa, před 26 minutami
„Dobry vecer, u nas testoviny se slaninou a vajickem, varim…“ hazel, před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
10. 11. 2013 20:42
Pred časom som sa bavila o veterníkoch s tetou, ktorá skvele pečie a spomínala, že najlepšie je odpaľované cesto s olejom. Aj preto som bola zvedavá na vaše skúsenosti.
9. 11. 2013 11:43
9. 11. 2013 07:21
8. 11. 2013 20:57
Jinak čím víc vajec, tím je těsto hladší a lépe nabývá. Na obyčejné těsto třeba na knedlíky stačí 2 vejce, na jemné moučníky je jich třeba víc
Sama jsem zvědavá na další zkušenosti od jiných
8. 11. 2013 20:37
8. 11. 2013 18:45
Pozerala som si recepty na odpaľované cesto. Zistila som, že:
- niekto robí z mlieka
- niekto robí z vody
- niekto robí z masla
- niekto robí z rastlinného tuku
- niektor robí z masti = sádla
- niekto robí z oleja
- niekto používa hladkú, niekto polohrubú, dokonca som našla recept aj s hrubou múkou
Podľa vašich skúseností, aké je to najlepšie odpaľované cesto?
Ja som doteraz robila z vody, rastl. tuku a polohrubej múky.
Ďakujem za vaše rady a skúsenosti!