Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dopékané řízky

Řízky pokaždé jinak a vždycky jsou vynikající a všichni je milujeme! Tenhle způsob přípravy navíc značně šetří čas u sporáku. Řízky dopékané v troubě jsou křehké, měkké a šťavnaté. Zkuste ochutnat!

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

21. 9. 2015 10:08

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 623 kJ / 866 kcal
Bílkoviny99,50 g
Tuky52,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 270 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Takhle dělám řízky tehdy, když jich mám smažit větší množství. U hotových sice částečně obal ztratí svou křupavost, ale dohoní to pak chutí a měkkostí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

13. 2. 2024 08:42

Marie Svarcova: ano. Jsou "jak máslo" měkounké, viď? :-8

Marie Svarcova Marie Svarcova

10. 2. 2024 08:27

:-)<3:yes::yes: tak dělala řízky moje mamka a já když nás bylo doma 10 a dnes jen při oslavách apod., nikdy nezklamaly :-K

Jaromira18 Jaromira18

5. 10. 2021 17:00

Jsou vynikající, také je takhle dělám.:-K:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

10. 6. 2020 22:52

cathleen: Řízky dělám podobně, dávám je do trouby do kastrolu na pařák cikcak na sebe, na každý dám hned malinký kousek másla - asi lžičku, (naspod kastrolu mám pak nakonec dobré máslo ochucené vůní a chutí řízků na polití přílohy). Řízky ale klidně naklepávám, smažím jako vždy, ale "dodělané" z trouby jsou prostě super, hlavně vepřové. Troubu zapínám jen na 110-120 st. C a nechávám je tam max. hodinu. Je moc důležité, aby byly zaklopené dobrou poklicí, jinak by se vysušily a žádná hitparáda by se nekonala. ;-) Tenhle způsob mi před mnoha lety poradila naše zdravotní sestřička ze střediska, že prý to tak dělají farské kuchařky. :-8 Ale to je už víc než třicet let, ani nevím kolik. :-8:-D Tak to je můj způsob. Moc zdravím! :-K:-K:-K

cathleen cathleen

10. 6. 2020 18:28

mika59: je moc pekna, recept s ni vypada lip :-*

mika59 mika59

10. 6. 2020 17:27

cathleen: Jé dala jsi ji jako hlavní ;-) To mně hodně potěšilo..děkuji moc :-K:-K

cathleen cathleen

10. 6. 2020 17:16

mika59: dekuji, je nadherna! :-K

mika59 mika59

10. 6. 2020 16:55

Ivo dnes jsem řízky dopékala, měla jsem silnější plátky tak jsem to chtěla pojistit. Jsou jako dort, přidala jsem fotku jestli nevadí. Díky za recept..:-K:-K Jo a pekla jsem něco přes hodinu na 120 st.

pilatka3

26. 9. 2015 21:33

Zítra to zkusím s králíkem. Jinak smažím řízky běžně v troubě.:-):-D

Svetlana Svetlana

22. 9. 2015 23:16

Já dělám podobně. Taky osmažím do "barvy", vyskládám na plech s pečícím papírem (hodně tuku na něm zůstane), ale teplotu dávám každopádně pod sto stupňů. Nad sto stupňů se vaří voda a tak by šťáva z masa vlastně vyvřela. Když je to tak na 90 stupňů, klidně může být v troubě i dvě hoďky. A fakt jsou měkounké a šťavnaté.

kutil25

22. 9. 2015 19:13

jsou vyborné dělám je už dlouho.dobrou chut.

cathleen cathleen

22. 9. 2015 08:35

Nezmínila jsem - recept mám od kamarádky (trochu ho upravím). Peče na 170°C, mně se to zdálo až moc, pekla jsem na trochu nižší teplotu. Ne celé dvě hodiny (jak mi radila), zato i s vyhřátím trouby - řízky vkládám do studené.
Byly to silné řízky z vepřové kýty (nikoli kuřecího :-p ), naskládané těsně u sebe jako špalek masa. Právě proto se, myslím, pečou na delší dobu, než řízky volně ložené na plechu vedle sebe.

casino casino

21. 9. 2015 19:57

"...a dáme péct na 160-170°C na dvě hodiny.":-O
Krrrtkovy voči...:-D

Prpcek:
Půl dne si říkám, že jde o překlep, a že bude opraven.
Asi nebude;-)
V rcp je uvedeno "maso na řízky"
No, ono je maso a MASO:-) Jinak se dělá kuřecina, jinak vepřovina, tady to vypadá na volovinu:-D Ale nevím, nevím..., ani řízky po židovsku hodiny v troubě nesuším.
Na obrázku to vyhlíží jako smažená kuřecí prsa (tomu by nasvědčovalo i to nenaklepávání v rcp uvedené)..., která jsou měkká cobydup:yes: Ale třeba jim další hodinové pečení už neuškodí, co my víme, když to nezkusíme, že?;-)

cathleen cathleen

21. 9. 2015 18:57

Prpcek: samo, tady si tykáme všichni;-)
A nemyl se, počet hvězdiček není vždy znamením kvalitního receptu.

Prpcek

21. 9. 2015 15:56

cathleen: Máš pravdu. Neopustím odzkoušený postup, který má 75 kladných ohodnocení. Jsem rád, že jsi ho (mohu tykat?) přidala do podobných. :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: řízky dopékané v troubě dopékání řízků v troubě aby byly řízky měkké smazene řízky dopekane v troubě rizek dopekany v troube vepřové řízky dopekane v troube řízky na plechu jak smazit rizky aby byly mekke řízky z plechu dopekany rizek smažený řízek dopékaný v troubě dopékání řízků v v troubě smažené vepřové řízky dopékané v troubě měkký řízek řízky na plech kuřecí řízky dopékané v troubě rizek po zidovsku dopekane rizky v troube řízky v troubě co dělat aby byly řízky hned měkké

Suroviny: krkovice vepřová, sůl, vejce, mouka hladká, strouhanka, sádlo, máslo

TopRecepty.cz

Dopékané řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/njxW