Vánoční pečení rychle a snadno
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ magdalenka, před 1 hodinou
„Přání a gratulace“ MarcelaPa, 22. 4. 2024 15:27
„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27
Poslední příspěvky
„Dobré ráno, u nás bude polievka z mletého mäsa, zemiakovo…“ magdalenka, před 1 hodinou
„Nadja: Nadie ano mam recepis, a delala jsem ho sice ne…“ hazel, před 7 hodinami
„Hezký večer, dnes jsem nevařila, bylo od včera na houbách …“ tara23, před 12 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 18 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 19 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 20 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 23 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno 23. 4. 2024 08:07
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Přečtěte si Zobrazit více
Ginger shot aneb Zdravý „panák“ nabitý vitaminy povzbudí i zahřeje. Vyjde na pouhých 15 Kč a příprava je jednoduchá
Voňavé perníkové delikatesy: Upečte si medovníky nebo staročeskou sakrajdu!
Slovenská kuchyně: Tajemná živáňská pečeně. Jak se správně skládá a co k ní podávat?
2. 12. 2013 15:12
Na zhruba padesát kusů je potřeba:
- 500 g hladké mouky
- 250 g cukru
- 250 g změklého másla
- 2 žloutky a 1 celé vejce
- špetka soli
- šálek mléka
- 2-3 lžičky kakaa (není nutné)
Příprava je velmi jednoduchá. Do mísy jsem nasypala mouku, kterou jsem dobře promíchala s cukrem a špetkou soli. Pak jsem přidala vaječné žloutky i celé vejce, mléko a změklé, na kousky nakrájené máslo a vypracovala vláčné a homogenní těsto. Na zhruba půlhodinu jsem ho nechala odležet v ledničce a potom už jsem se pustila do samotného tvoření. Skvělým pomocníkem, díky němuž jsem měla jednu sušenku jako druhou, je COOKIES lis na těsto od italské značky Imperia. V balení je celkem 14 nástavců na různé druhy sušenek a 4 koncovky – trysky na zdobení. Používám ho celoročně, ale nejvíc zabrat dostává právě na Vánoce.
Tak ať se vám sušenky nebo vánoční cukroví povede!